adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
245
Kalória
2.1g
Fehérje
18.1g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
20.1g
Víz
36.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
28g étcsokoládé154 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
225g étcsokoládé1229 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
1959
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
47.4g étcsokoládé259 kcal
-
52.6g habtejszín154 kcal
Összesen
413
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1436.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 145 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 160.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
1959
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
413
kcal
Elkészítés
- A csokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
- A tejszínt lassú tűzőn gyöngyözésig melegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Egyelőre nem keverjük, ugyanis ha túl gyorsan hűl, szemcsés lesz.
- Kb 10 perc elteltével összekeverjük, hogy a tejszín és a csoki megfelelően elegyedjen. Ha tortabevonónak használnánk, akkor kb 10 perc hűtés után robotgéppel verjük habosabbra.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 2 p
Ez alaprecept, mely felhasználástól függően variálható. Ezek az arányok egy kenhető, nem teljesen szilárdra dermedő krémet eredményeznek, amely akár fel is habosítható. Trüffelhez kevesebb tejszínt, csokiszószhoz többet használjunk.