r
Nosalty Logó

Hagyományos hatlapos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Hagyományos hatlapos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1653 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A tejben elkeverjük a szalalkálit, a lisztet a sóval és porcukorral egy tálba tesszük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd felöntjük a tejjel. Ruganyos masszát gyúrunk, amit fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszünk pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra és liszttel beszórjuk egy nagy gáztepsi hátát. A tésztagombócot hat egyenlő részre osztjuk (használjunk mérleget), majd egyesével kinyújtjuk őket egészen vékonyra. Legyen mindegyik nagyjából ugyanakkora méretű.
  3. A lapokat a lisztes tepsi hátán 8-10 perc alatt készre sütjük, majd egymásra pakolva félretesszük.

A krémhez

  1. A kakaóport, lisztet, cukrot és vaníliát elkeverjük egy kis tálban nagyjából 100 milliliter tejjel. A maradékot feltesszük melegedni, majd, ha már forró, beleöntjük a kakaós keveréket. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és beletörjük a csokoládét valamint belekockázzuk a vajat. Elolvadás után simára keverjük.
  2. Egy tésztalapot sütőpapírral kibélelt tálcára fektetünk, majd rákanalazzuk a krém ötödét. Így folytatjuk a rétegezést, míg fel nem épül a hatlapos.
  3. A kész süteményt hűtőbe tesszük, minimum egy éjszakára, de akár 1-2 teljes napot is adhatunk neki. Ha kész, levágjuk a széleit, felvágjuk hosszúkás szeletekre, majd lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral, így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 7192
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 13.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Hagyományos hatlapos sütemény
Lakos Benedek 277 recept

Az egyik legtornyosabb retró sütemény omlós lapokkal és sűrű kakaós krémmel vár: igen, ez itt a hatlapos. Első ránézésre riasztónak tűnhet a sok réteg, azonban ezek gyorsan kisülnek, így nem kell órákat a konyhában töltenünk. Azért sem, mert a sütemény az idő nagy részét a hűtőben puhulással tölti, hogy a felvágáskor már isteni állagával kényeztessen.

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek