r
Nosalty Logó

Hagyományos hatlapos sütemény

Lakos Benedek
Hagyományos hatlapos sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

642
Kalória
12.3g
Fehérje
94.7g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
12g
Víz
47.9g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
38.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1653 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    947.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A tejben elkeverjük a szalalkálit, a lisztet a sóval és porcukorral egy tálba tesszük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd felöntjük a tejjel. Ruganyos masszát gyúrunk, amit fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszünk pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra és liszttel beszórjuk egy nagy gáztepsi hátát. A tésztagombócot hat egyenlő részre osztjuk (használjunk mérleget), majd egyesével kinyújtjuk őket egészen vékonyra. Legyen mindegyik nagyjából ugyanakkora méretű.
  3. A lapokat a lisztes tepsi hátán 8-10 perc alatt készre sütjük, majd egymásra pakolva félretesszük.

A krémhez

  1. A kakaóport, lisztet, cukrot és vaníliát elkeverjük egy kis tálban nagyjából 100 milliliter tejjel. A maradékot feltesszük melegedni, majd, ha már forró, beleöntjük a kakaós keveréket. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és beletörjük a csokoládét valamint belekockázzuk a vajat. Elolvadás után simára keverjük.
  2. Egy tésztalapot sütőpapírral kibélelt tálcára fektetünk, majd rákanalazzuk a krém ötödét. Így folytatjuk a rétegezést, míg fel nem épül a hatlapos.
  3. A kész süteményt hűtőbe tesszük, minimum egy éjszakára, de akár 1-2 teljes napot is adhatunk neki. Ha kész, levágjuk a széleit, felvágjuk hosszúkás szeletekre, majd lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral, így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik legtornyosabb retró sütemény omlós lapokkal és sűrű kakaós krémmel vár: igen, ez itt a hatlapos. Első ránézésre riasztónak tűnhet a sok réteg, azonban ezek gyorsan kisülnek, így nem kell órákat a konyhában töltenünk. Azért sem, mert a sütemény az idő nagy részét a hűtőben puhulással tölti, hogy a felvágáskor már isteni állagával kényeztessen.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...