Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponekrémes epertorta

Mascarponekrémes epertorta
Mascarponekrémes epertorta
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben, amikor beköszönt az eperszezon, többször is megsütöm ezt a tortát. Nagyon szeretjük, mert a krém és a piskóta is habkönnyű. 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A piskóta hozzávalóiból 3 lapot sütünk 26 cm átmérőjű tortaformában. A tojásokat a cukorral nagyon habosra felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet.
  2. Sütőpapíros formába belesimítjuk a masszát, és 160 fokon megsütjük. Ha megsült, a formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni mindhárom piskótalapot.

Krém elkészítése

  1. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belekeverjük a mascarponét is.
  2. 10 dkg epret pürésítünk, a többit apró kockára vágjuk. A pürésített epret belekeverjük a krémbe, majd félretesszük a krém 1/4 részét, ez kerül a torta tetejére. A többi krémbe belekeverjük a felkockázott epret.

Díszítés

  1. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, és ráteszünk egy másik piskótát. Erre kerül a krém másik fele, utána a harmadik piskótalap. A tetejére rákenjük a félretett krémet.
  2. Végül olvasztott étcsokoládéval, rolettivel és eperszemekkel kidíszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 073
elküldve: 3
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandika79

Mióta szakács: 2019.03.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, tejszínes torta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

447
tojás 9 db
cukor 18 dkg
rizsliszt 18 dkg
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
porcukor 5 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
mascarpone 25 dkg
eper 35 dkg
étcsokoládé 5 dkg
roletti 20 db
eper 10 dkg