r
Nosalty Logó

Mascarponekrémes epertorta

Mandika79
Mascarponekrémes epertorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

447
Kalória
9.1g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
88g
Víz
181.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
23.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 5354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    515.1 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1055.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 5354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A piskóta hozzávalóiból 3 lapot sütünk 26 cm átmérőjű tortaformában. A tojásokat a cukorral nagyon habosra felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet.
  2. Sütőpapíros formába belesimítjuk a masszát, és 160 fokon megsütjük. Ha megsült, a formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni mindhárom piskótalapot.

Krém elkészítése

  1. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belekeverjük a mascarponét is.
  2. 10 dkg epret pürésítünk, a többit apró kockára vágjuk. A pürésített epret belekeverjük a krémbe, majd félretesszük a krém 1/4 részét, ez kerül a torta tetejére. A többi krémbe belekeverjük a felkockázott epret.

Díszítés

  1. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, és ráteszünk egy másik piskótát. Erre kerül a krém másik fele, utána a harmadik piskótalap. A tetejére rákenjük a félretett krémet.
  2. Végül olvasztott étcsokoládéval, rolettivel és eperszemekkel kidíszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Minden évben, amikor beköszönt az eperszezon, többször is megsütöm ezt a tortát. Nagyon szeretjük, mert a krém és a piskóta is habkönnyű. 

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...