r
Nosalty Logó

Mascarponekrémes epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandika79
Mascarponekrémes epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 5354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.1 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 5354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A piskóta hozzávalóiból 3 lapot sütünk 26 cm átmérőjű tortaformában. A tojásokat a cukorral nagyon habosra felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet.
  2. Sütőpapíros formába belesimítjuk a masszát, és 160 fokon megsütjük. Ha megsült, a formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni mindhárom piskótalapot.

Krém elkészítése

  1. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belekeverjük a mascarponét is.
  2. 10 dkg epret pürésítünk, a többit apró kockára vágjuk. A pürésített epret belekeverjük a krémbe, majd félretesszük a krém 1/4 részét, ez kerül a torta tetejére. A többi krémbe belekeverjük a felkockázott epret.

Díszítés

  1. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, és ráteszünk egy másik piskótát. Erre kerül a krém másik fele, utána a harmadik piskótalap. A tetejére rákenjük a félretett krémet.
  2. Végül olvasztott étcsokoládéval, rolettivel és eperszemekkel kidíszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 51417
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponekrémes epertorta
Mandika79 1 recept

Minden évben, amikor beköszönt az eperszezon, többször is megsütöm ezt a tortát. Nagyon szeretjük, mert a krém és a piskóta is habkönnyű. 

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!