r
Nosalty Logó

Vegán brownie-cookies

Gerzsenyi Flóra
Vegán brownie-cookies
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
3g
Fehérje
50.3g
Szénhidrátok
16g
Zsír
17.8g
Víz
2.6g
Koleszterin
3.4g
Rost
36.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 350 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 3502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
  2. Tegyük a vegán vajat/margarint és az étcsokoládét egy hőálló tálba, és helyezzük vízgőz felé. Időnként kevergessük át, amíg a vaj és a csokoládé teljesen felolvad.
  3. Egy nagy keverőtálban keverjük össze az almaszószt, a világosbarna cukrot és a sima vagy porcukrot. Keverjük 2-4 percig, amíg az almás keverék sima és halvány színű lesz. A legjobb, ha kézi habverőt használunk.
  4. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd keverjük össze.
  5. Ehhez a keverékhez adjuk az almaszószt és a kicsit kihűlt csokoládét. Óvatos és lassú mozdulatokkal forgassuk össze. Akkor jó, ha a keverék elkezd brownie-tésztára hasonlítani. Végül adjunk hozzá egy adag, liszttel összeforgatott csokoládépasztillát.
  6. Egy fagylaltkanál segítségével formázzunk golyókat, és helyezzük őket a kibélelt sütőlemezekre. Ügyeljünk arra, hogy körülbelül 4-5 cm maradjon a sütik között, mivel sütés közben szétterülnek majd.
  7. Gyorsan dolgozzunk, mivel a tészta megszilárdul, ha túl sokáig áll szobahőmérsékleten.
  8. Süssük a sütiket 10-15 percig. 10 perc elteltével fordítsuk meg a sütőlemezt, és süssük további 5 percig.
  9. A még csokoládésabb élményért, amíg a sütik még melegek, tegyünk néhány csokoládépasztillát minden süti tetejére, illetve szórjuk meg dekorsóval, majd hagyjuk a kekszeket 10-15 percig hűlni a sütőlemezeken.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor nem tudsz választani a brownie és a csokis keksz között, akkor vedd elő ezt a receptet, mely a két sütemény kombinációja, ráadásul tej és tojás hozzáadása nélkül! A brownie szaftos, ragacsos állaga a keksz ízével és ráncos tetejével csodás élményt nyújt, kielégítve a csokoládé utáni sóvárgásunkat. Tökéletes recept mindenkinek, aki az ízlelőbimbók kényeztetésére vágyik!

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...