r
Nosalty Logó

Túrórudiszelet

Lakos Benedek
Túrórudiszelet: túrókrémmel és gyümölcslekvárral töltött, csokoládémázzal bevont kakaós piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

479
Kalória
12.1g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
24g
Zsír
68.6g
Víz
118.6g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
40.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 5728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.1 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    287.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7332.6 g
  • Cink
    1054 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    837 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    2583 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    45 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    657.3 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    822.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1234 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 5728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét és kemény habot verünk. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a tepsin, majd 15 percig sütjük.
  4. A kihűlt piskótát középen félbevágjuk és félretesszük.

A töltelékhez

  1. Egy tálban teljesen simára keverjük a túrót, tejfölt, citromhéjat, porcukrot és vaníliás cukrot. Tetszésünk szerint dolgozhatjuk krémesre vagy hagyhatunk benne pár darabot. A kész krémet és a sűrű lekvárt két habzsákba töltjük.
  2. Elővesszük az egyik piskótalapot és keresztben csíkokat nyomunk rá a túrókrémből. Először egyet, majd egy sávot üresen hagyunk, majd még kettőt, amit ismét üres sor kövessen és így tovább. Az üres sávokba nyomjuk a sűrű lekvárt, majd az egészre ráhelyezzük a második piskótát és a süteményt hűtőbe tesszük dermedni.

A csokoládémázhoz

  1. A darabokra tört étcsokoládét egy hőálló mérőpohárba vagy tálba tesszük. A habtejszínt felmelegítjük, majd ráöntjük a csokoládéra és 3-5 percig hagyjuk, hogy a csokoládé megolvadjon. Ekkor egy botmixerrel teljesen simára dolgozzuk a mázat.
  2. A dermedt süteményünk tetejét leöntjük a mázzal, majd elegyengetjük rajta. Visszatesszük dermedni a hűtőbe 30 percre, majd ha kicsit pihent, egyenletesen levágjuk a túllógó széleket.
  3. A süteményt először hosszában félbevágjuk, majd keresztben szeletekre, a két duplán nyomott túrócsík közepénél. Így minden szelet szélén túrókrém, a belsejében pedig lekvár lesz, csakúgy, mint egy túrórudiban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, a karakteres kakaó és a savanykás gyümölcslekvár ízeivel. Ünnepre, születésnapra kiváló sütemény.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek