r
Nosalty Logó

Túrórudiszelet

Lakos Benedek
Túrórudiszelet: túrókrémmel és gyümölcslekvárral töltött, csokoládémázzal bevont kakaós piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

479
Kalória
12.1g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
24g
Zsír
68.6g
Víz
118.6g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
40.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 5728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.1 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    287.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7332.6 g
  • Cink
    1054 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    837 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    2583 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    45 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    657.3 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    822.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1234 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 5728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét és kemény habot verünk. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a tepsin, majd 15 percig sütjük.
  4. A kihűlt piskótát középen félbevágjuk és félretesszük.

A töltelékhez

  1. Egy tálban teljesen simára keverjük a túrót, tejfölt, citromhéjat, porcukrot és vaníliás cukrot. Tetszésünk szerint dolgozhatjuk krémesre vagy hagyhatunk benne pár darabot. A kész krémet és a sűrű lekvárt két habzsákba töltjük.
  2. Elővesszük az egyik piskótalapot és keresztben csíkokat nyomunk rá a túrókrémből. Először egyet, majd egy sávot üresen hagyunk, majd még kettőt, amit ismét üres sor kövessen és így tovább. Az üres sávokba nyomjuk a sűrű lekvárt, majd az egészre ráhelyezzük a második piskótát és a süteményt hűtőbe tesszük dermedni.

A csokoládémázhoz

  1. A darabokra tört étcsokoládét egy hőálló mérőpohárba vagy tálba tesszük. A habtejszínt felmelegítjük, majd ráöntjük a csokoládéra és 3-5 percig hagyjuk, hogy a csokoládé megolvadjon. Ekkor egy botmixerrel teljesen simára dolgozzuk a mázat.
  2. A dermedt süteményünk tetejét leöntjük a mázzal, majd elegyengetjük rajta. Visszatesszük dermedni a hűtőbe 30 percre, majd ha kicsit pihent, egyenletesen levágjuk a túllógó széleket.
  3. A süteményt először hosszában félbevágjuk, majd keresztben szeletekre, a két duplán nyomott túrócsík közepénél. Így minden szelet szélén túrókrém, a belsejében pedig lekvár lesz, csakúgy, mint egy túrórudiban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, a karakteres kakaó és a savanykás gyümölcslekvár ízeivel. Ünnepre, születésnapra kiváló sütemény.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...