
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
1 csipet só
-
30 g porcukor
-
50 g vaj
-
3 db tojássárgája
-
3 ek tejföl
-
1 ek rum
-
1000 ml napraforgó olaj
A túrókrémhez
-
250 g tehéntúró
-
1 ek tejföl
-
200 ml habtejszín
-
80 g porcukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
60 g étcsokoládé
-
70 g pisztácia
484
Kalória
13.2g
Fehérje
48.6g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
60.1g
Víz
151.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
21.4g
Cukor
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
1g rum2 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
125g napraforgó olaj0 kcal
A túrókrémhez
-
31g tehéntúró46 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
5 kcal
-
8g étcsokoládé41 kcal
-
9g pisztácia50 kcal
Összesen
484
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
8g rum18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1000g napraforgó olaj0 kcal
A túrókrémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
70g pisztácia400 kcal
Összesen
3859
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
45.3g napraforgó olaj0 kcal
A túrókrémhez
-
11.3g tehéntúró17 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
9.1g habtejszín26 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
-
3.2g pisztácia18 kcal
Összesen
174
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.2 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
484
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.9 g
Zsír
-
Összesen 209.2 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4321.8 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 692 mg
-
Vas 513 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1728 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.4 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 480.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 1280 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1779 micro
Összesen
3859
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.6 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
174
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból (az egész tojás kivételével) gyors mozdulatokkal egységes, ruganyos tésztát gyúrunk. Ne dolgozzuk túl!
- Lisztezett felületen 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát, majd körülbelül 13 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A maradék tésztát újranyújtjuk és kiszaggatjuk.
- Olajat hevítünk, a tésztaköröket pedig habrolós vagy cannolis fémcsövekre tekerjük. A tészta végét tojással ragasztjuk össze, hogy ne nyíljon szét sütés közben, majd párszor meggurigatjuk a deszkán a tésztával bevont csövet.
- Óvatosan a forró olajba engedjük, majd aranybarnára sütjük minden oldalán a tésztacsöveket. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsöpögni, majd ha kissé kihűlt, lehúzzuk a formáról.
A túrókrémhez
- A túrót, tejfölt, tejszínt, porcukrot, narancshéjat és vaníliás cukrot simára dolgozzuk konyhai robotgéppel. Amikor már egységes, hozzáforgatjuk az aprított csokoládét.
- Habzsákba töltjük a krémet, majd megtöltjük vele a tésztacsöveket. A csövek egyik krémes végét aprított pisztáciába mártjuk, majd porcukorral hintve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 20 perc
A magyar csöröge tésztájából, némi olasz ihletéssel született meg az alábbi desszert. A lemezes, omlós tészta és az aromás túrókrém tényleg egy olyan élményt kreál, ami új szintre emeli a farsangozást.