r
Nosalty Logó

Omlós isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Omlós isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6113 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    366.2 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.7 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 6113 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 485 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  3. Ha letelt, vastagon lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha egy kicsit még puhának tűnik, hűlés közben fog megkeményedni.
  4. Ha kihűlt, a málnalekvárral kettesével összeragasztjuk a korongokat.
  5. A csoki 3/4-ét gőz felett megolvasztjuk. Ha kb. 50 fokos, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a maradék csokit. Kikeverjük, megvárjuk, míg kicsit hűl (kb. 32 fokosra), és rácsorgatjuk az islerekre.
  6. Késsel vagy kiskanállal eligazítjuk a tetején a csokit, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta. Akkor lesz a legjobb, ha van legalább egy napja, hogy kicsit összeérjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 103953
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A klasszikus osztrák teasüti, amivel kapcsolatban az a legnagyobb nehézség, hogy kibírjuk az 1-2 nap puhulási időt..

Hozzászólások

stela67

Köszönöm a receptet ! nagyon finom lett az Islerem :) többször is fogok sütni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.