r
Nosalty Logó

Mennyei brownie-sajttorta

Gerzsenyi Flóra
Mennyei brownie-sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Brownie-réteg

Sajttortaréteg

526
Kalória
7g
Fehérje
56g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
32.1g
Víz
118.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
39.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Brownie-réteg

Sajttortaréteg

Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Brownie-réteg

Sajttortaréteg

Összesen 5242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Brownie-réteg

Sajttortaréteg

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    312.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 5242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

Brownie-réteg

  1. Melegítsük elő a sütőt 160ºC-ra, és készítsünk be a sütőrács alá egy tepsit. Készítsünk elő egy 20x20 cm-es négyzetalakú tepsit, sütőpapírral kibélelve.
  2. Első körben olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, majd tegyük félre egy picit hűlni. Egy tálban a tojásokat a barna cukorral, a sima cukorral és a vaníliakivonattal keverjük jó habosra, majd folyamatos kevergetés mellett csorgassuk hozzá az olívaolajat és az olvasztott vajat.
  3. Ezt követően szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport, egy csipet sót és étkezési keményítőt. A keveréket laza, de határozott mozdulatokkal keverjük át. Halmozzuk az előkészített sütőformába a tésztát, egyengessük el, és tegyük félre, amíg elkészítjük a sajttortaréteget.

Sajttortaréteg

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a krémsajtot és a cukrot. Hozzákeverjük a joghurtot és a vaníliakivonatot, beletesszük a tojásokat, végül a kukoricakeményítőt is, és csomómentesre keverjük.
  2. A sajttortaréteget ráöntjük a brownie-s alapra, és egyenletesen eloszlatjuk.
  3. Megpöttyözzük a lekvárral, majd egy fogpiszkálóval áthúzzuk őket, szíveket formázva.
  4. Az egészet toljuk a sütőbe 160 fokra, 40-45 percre és a tepsit töltsük meg forró vízzel, hogy gőz keletkezzen. A sütemény maradjon kissé lágy, sütés után pedig még melegen kenjük át egy kis plusz lekvárral. Miután a süti kihűlt, kis kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X20

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is kóstoltatok, gazdag, krémes, sült sajttortaréteggel a tetején. Eperlekvárral csodás kis szívecskemintát is varázsoltunk rá, mert imádjuk magunkat. Mutatós, masszív és szexi, mint egy álompasi, csak ez jobban hizlal. Mindenképp próbáljátok ki, Anti-Valentin-napon is!

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...