r
Nosalty Logó

Csokiszuflé egyszerűen

Lakos Benedek
Egyszerű csokiszuflé kerámiaformában, porcukorral, tejszínhabbal, friss eperrel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A szufléhoz

306
Kalória
8.8g
Fehérje
35.9g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
37.7g
Víz
115.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
27g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szufléhoz

Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szufléhoz

Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szufléhoz

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A szufléhoz

  1. A sütőnket előmelegítjük 220 fokra, légkeverés nélkül. Négy kerámia szufléformát kikenünk vajjal: ehhez használjunk ecsetet. A vaj teljesen vonja be a formák belsejét, ha pedig ez megvan, az oldalakon felfelé irányuló ecsetvonásokkal képezzünk barázdákat, hogy a szuflé ezek mentén növekedhessen majd felfelé. A kivajazott formákat megszórjuk belül cukorral, körbeforgatva eloszlatjuk, majd a felesleget kiszórjuk. A négy formát egy tepsire helyezzük, egymástól tisztes távolban.
  2. Gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a kávét. Simára keverjük, majd félretesszük.
  3. Egy tálban elkeverjük a tojássárgájákat, lisztet és kakaóport. Ha kell, adjunk hozzá némi tejet, hogy sűrű krémet kapjunk. A maradék tejet feltesszük közepes lángon melegedni, majd ha már meleg (de nem forró), fokozatosan hozzácsorgatjuk a tojásos alaphoz, ezzel hőkiegyenlítést végezve. Ha minden tejet hozzáadtunk, a keveréket visszaöntjük a fazékba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük.
  4. A kakaós krémet és az olvasztott csokoládét egyesítjük egy nagyobb keverőtálban, majd hagyjuk kissé hűlni, mielőtt hozzáadnánk a tojáshabot.
  5. A tojásfehérjéket egy csipet sóval alacsony fokozaton verni kezdjük, majd ha már fehéredni kezd a tojás, magasabb fokozatra kapcsolunk és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A fehérjéből kemény habot kell vernünk, de fontos, hogy ne verjük túl, mert akkor ikrás lesz és törni fog, nehéz lesz elkeverni a masszában.
  6. A tojáshab egyharmadát a kihűlt csokis alaphoz adjuk, majd elkeverjük, ezzel fellazítva a krémet. A maradék habot két részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a masszához: ne keverjük túl, csak nagyjából legyen egységes, nem baj, ha marad benne pár fehér csík.
  7. A szuflémasszát elosztjuk a formák között, majd egy késsel vagy spatulával lekaparjuk a felül tornyosuló felesleget, hogy teljesen egyenes tetőt kapjon mindegyik sütemény. Ezután a hüvelykujjunkat a formák peremére helyezve, körben elválasztjuk a masszát a kerámiatálaktól: ez biztosítja majd, hogy a szuflé egyenesen felfelé kezdjen növekedni és ne repedjen szét.
  8. A szuflék tetejét megszórjuk egy teáskanál kristálycukorral, majd a tepsin betoljuk őket az előmelegített sütőbe és a hőfokot rögtön 190 fokra csökkentjük. 25 perc alatt készre sütjük, majd azonnal tálaljuk a szuflékat. Meghinthetjük porcukorral, illetve tejszínhabot, gyümölcsöket is tehetünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert tartanak a kudarctól: az alábbi recepttel ez szerencsére teljességgel lehetetlen.

További receptek

Gyors maniókasüti

Úgy néz ki, mintha créme brulée lenne, pedig nem az, maniókagyökérből készült, gyorsan összedobható süti. Eredetileg vaj nem megy bele, de én a biztonság kedvéért tettem egy picit ...

Gréti

Csokiszufflé

Nagyon szeretjük a csokoládét. Azt gondoltam, hogy nehéz egy szufflét megsütni, de tévedtem. Ennél egyszerűbb nincs. A családom kedvence.

jucus1981

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...