r
Nosalty Logó

Hagyományos méteres kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hagyományos méteres kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Összesen 1470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Összesen 8819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    532.9 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7663.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    3041 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2613 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 8819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 347 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Elkészítés

Sárga és kakaós piskóta tészták

  1. Első körben a tojásokat válasszuk szét. A tojássárgáját keverjük ki habosra a porcukorral. Ezután adjuk hozzá a vizet, az olajat, a csipet sót, és kavarjuk össze alaposan.
  2. A finomlisztet és a sütőport szitáljuk bele, és csomómentesen kavarjuk el benne. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd több lépésben forgassuk laza mozdulatokkal, gyengéden a tésztába, hogy ne törjük nagyon össze.
  3. Az elkészült tésztát válasszuk szét két egyenlő részre. Az egyikhez szórjuk hozzá a kakaót, és keverjük el benne teljesen.
  4. Vajazzunk és lisztezzünk ki alaposan két őzgerincformát, és öntsük bele a kétféle tésztát.
  5. 170°C-ra előmelegített sütőbe tegyük be őket nagyjából 35 percre. Tűpróbával nézzük meg, hogy teljesen átsültek-e, majd borítsuk ki a formából a piskótákat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Szeleteljük fel egyenlő vastagságúra őket.

Puncsos vajkrém

  1. Egy kevés tejjel kavarjuk ki a pudingport, a maradékot tegyük fel melegedni. Öntsük hozzá a kikevert pudingot, és folyamatos kavargatás közben főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá a rumot is.
  2. Takarjuk le fóliával a pudingot, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A szobahőmérsékletű vajat kavarjuk ki habosra a porcukorral. Adjuk hozzá a kihűlt pudingot, majd kavarjuk ki csomómentesre. Töltsük be habzsákba a krémet.
  4. A felszetelt piskóták egyik oldalára nyomjunk egyenletes vastagságban a krémből, és felváltva egy sárgát és egy kakaóst illesszünk össze.
  5. Amikor elkészültünk az utolsóval is, tegyük a hűtőbe pár órára dermedni.

Csokoládéöntet

  1. Egy tálba tördeljük bele az étcsokoládét, öntsük hozzá a tejszínt és az olajat, és szórjuk bele a porcukrot. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
  2. A megdermedt süteményt vegyük ki a hűtőből, és vonjuk be az egészet a csokiöntettel.
  3. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a csokoládé is meg tudjon dermedni.
  4. Az elkészült méteres süteményt ferdén szeleteljük fel, hogy szépen látszódhassanak a rétegek. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 211
  • 7 napos nézettség: 1231
  • Össznézettség: 127769
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. Kétféle piskótából és puncsos vajkrémből áll a belseje, a külseje pedig csokoládéval van bevonva. Elkészítése időigényes, viszont megéri a fáradtságot, mivel nem csupán finom, de kifejezetten mutatós is.

Hozzávalók

Sárga és kakaós piskóta tészták

Puncsos vajkrém

Csokoládéöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek