Zsúrkenyér

Zsúrkenyér

Leírás

A zsúrkenyér hosszúkás, lapos kenyérfajta, enyhén édeskés béllel. Kiváló alapanyaga szendvicseknek, hidegtálaknak. Ma már ritkán kapható boltokban, pékségekben, bagettet vásárolhatunk helyette. Zsúrkenyeret készíthetünk otthon is, liszt, cukor, só, élesztő, tej, illetve vaj felhasználásával. A házilag készített zsúrkenyér előnye, hogy közvetlenül sütés után akár meg is tölthetjük, például tojással, hússal, felvágottakkal vagy krumplival.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Zsúrkenyér

fehérjetartalom

10.67 g

zsírtartalom

2.924 g

szénhidráttartalom

47.54 g

víztartalom

35.25 g

Hány kalória

gramm

zsúrkenyér?

Top ásványi anyagok

Nátrium

473 mg

Foszfor

129 mg

Kalcium

125 mg

Magnézium

41 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.111 g

Kolin

18.7 mg

Niacin - B3 vitamin

5.59 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.82 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.67 g

Zsír

telített zsírsav

0.697 g

egyszeresen telített zsírsav

0.612 g

többszörösen telített zsírsav

1.615 g

ásványi anyagok

Kalcium

125 mg

Vas

3.6 mg

Magnézium

41 mg

Foszfor

129 mg

Nátrium

473 mg

Cink

1.04 mg

Réz

0.148 mg

Mangán

1.026 mg

Szelén

28.8 µg

szénhidrát

rost

4 g

cukor

5.73 g

víz

35.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.411 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.252 mg

Niacin - B3 vitamin

5.59 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.82 mg

Folát

85 µg

Folsav

20 µg

Kolin

18.7 mg

Béta-karotin

1 µg

Lutein+zeaxantin

44 µg

E vitamin

0.19 mg

K vitamin

4.9 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.111 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így sterilizáld a befőttesüvegeket lekvárfőzéskor

Napi Tippünk a befőzéssel kapcsolatosan érkezik nektek: így, nyár vége fele közeledve sokan döntenek úgy, hogy a nyár legszínesebb-illatosabb-zamatosabb alapanyagait télen is élvezni szeretnék, így elteszik a finomságokat. Jöhetnek tartósított kedvenceink, a lekvárok! Na de hogy álljunk neki az üvegek sterilizálásának?