Zsúrkenyér

Zsúrkenyér

Leírás

A zsúrkenyér hosszúkás, lapos kenyérfajta, enyhén édeskés béllel. Kiváló alapanyaga szendvicseknek, hidegtálaknak. Ma már ritkán kapható boltokban, pékségekben, bagettet vásárolhatunk helyette. Zsúrkenyeret készíthetünk otthon is, liszt, cukor, só, élesztő, tej, illetve vaj felhasználásával. A házilag készített zsúrkenyér előnye, hogy közvetlenül sütés után akár meg is tölthetjük, például tojással, hússal, felvágottakkal vagy krumplival.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

13 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!