Zselésítő befőzőszer

Zselésítő befőzőszer

Leírás

A zselésítő befőzőszer gyümölcspektint tartalmaz, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez az anyag a hagyományos lekvárfőzés során csak órák múltán fő ki a gyümölcsből. A pektin vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. A zselésítő befőzőszer segítségével a gyümölcsök rostjait nem kell szétfőzni, így jobban megőrzik eredeti ízüket. Egyes zselésítő befőzőszerek cukortakarékosak is, így használatuk során a könnyű lekvároknak különösen magas gyümölcstartalma lesz. A zselésítő befőzőszer használata által nem kell dunsztolni a lekvárt, ill. tartósítószert sem kell hozzáadni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, sötét, hűvös helyen.

100g Zselésítő befőzőszer

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

64 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

zselésítő befőzőszer?

Top ásványi anyagok

Nátrium

900 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

900 mg

szénhidrát

rost

19 g

cukor

64 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?