Zselésítő befőzőszer

Leírás

A zselésítő befőzőszer gyümölcspektint tartalmaz, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez az anyag a hagyományos lekvárfőzés során csak órák múltán fő ki a gyümölcsből. A pektin vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. A zselésítő befőzőszer segítségével a gyümölcsök rostjait nem kell szétfőzni, így jobban megőrzik eredeti ízüket. Egyes zselésítő befőzőszerek cukortakarékosak is, így használatuk során a könnyű lekvároknak különösen magas gyümölcstartalma lesz. A zselésítő befőzőszer használata által nem kell dunsztolni a lekvárt, ill. tartósítószert sem kell hozzáadni.

Zselésítő befőzőszer
292
Kalória
-
Fehérje
64g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
19g
Élelmi rost
64g
Cukor

100 g Zselésítő befőzőszer

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

64 g

víztartalom

0 g

gramm zselésítő befőzőszer?

Top ásványi anyagok

Nátrium

900 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

900 mg

szénhidrát

rost

19 g

cukor

64 g

vitaminok

33 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...