Zselésítő befőzőszer

A zselésítő befőzőszer gyümölcspektint tartalmaz, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez az anyag a hagyományos lekvárfőzés során csak órák múltán fő ki a gyümölcsből. A pektin vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. A zselésítő befőzőszer segítségével a gyümölcsök rostjait nem kell szétfőzni, így jobban megőrzik eredeti ízüket. Egyes zselésítő befőzőszerek cukortakarékosak is, így használatuk során a könnyű lekvároknak különösen magas gyümölcstartalma lesz. A zselésítő befőzőszer használata által nem kell dunsztolni a lekvárt, ill. tartósítószert sem kell hozzáadni.
Bármikor.
Száraz, sötét, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
64 g
víztartalom
0 g
Nátrium
900 mg
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
900 mg
szénhidrát
rost
19 g
cukor
64 g
vitaminok
A gomba és az ősz olyanok, mint az eper meg a nyár: szeretik egymást, és összeillenek. Ezt az axiómát meglovagolva, az ősz legelső heteiben el is készítettük az egyik legklasszikusabb, legmagyarosabb és legőszibb húsos ragut, a bakonyi sertésszeletet. Galuskával. Tejföllel. Éhes vagy? Reméljük.
NosaltyHa neked is gyakran hideg a lábfejed, de nem tudod miért, akkor mindenképpen menj el a háziorvosodhoz, mert akár egy komoly betegség is okozhatja a problémát.
NosaltyA háton lévő kis zsírpárnákat eltüntetni nem éppen a legegyszerűbb feladat, de szerencsére van egy gyakorlat, mely segítségünkre lesz.
NosaltyTudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.
Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?
A mai menüvel mindenki jóllakik, sőt lehetséges, hogy még vacsorára is marad valamelyik mennyei fogásból.