Zsemle

Zsemle

Leírás

Kedvelt péksütemény, a kifli „párja”. Legtöbbször magában, szendvicsként kerül fogyasztásra, de a konyhában hozzávalóként is megjelenik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kenyértartóban.

100g Zsemle

fehérjetartalom

8.6 g

zsírtartalom

5.713 g

szénhidráttartalom

46 g

víztartalom

37 g

Hány kalória

gramm

zsemle?

Top ásványi anyagok

Nátrium

524 mg

Kalcium

176 mg

Foszfor

104 mg

Magnézium

36 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.076 g

Kolin

18.7 mg

Niacin - B3 vitamin

4.072 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.433 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.6 g

Zsír

telített zsírsav

1.497 g

egyszeresen telített zsírsav

3.109 g

többszörösen telített zsírsav

1.107 g

ásványi anyagok

Kalcium

176 mg

Vas

3.55 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

104 mg

Nátrium

524 mg

Cink

0.9 mg

Réz

0.15 mg

Mangán

1.023 mg

Szelén

33 µg

szénhidrát

rost

3.8 g

cukor

1.63 g

víz

37 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.433 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.273 mg

Niacin - B3 vitamin

4.072 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.364 mg

Folát

60 µg

Folsav

45 µg

Kolin

18.7 mg

Lutein+zeaxantin

65 µg

E vitamin

0.36 mg

K vitamin

2.7 µg

B6 vitamin

0.076 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.