Zsálya

Zsálya

Leírás

Ez a Földközi-tenger mellékéről származó növény elsősorban fűszerként ismert, azonban az egyik legrégebbi gyógynövény. (Erre utal latin neve is: Salvia, ami azt jelenti "gyógyítani".) Erős, átható íze jól illik a zsíros ételekhez (sertés, liba). Nyersen sosem kerül felhasználásra.

Mikor vegyem

Egész évben beszerezhető.

hogyan tároljam

Ha már leszedtük a leveleit, benedvesített konyhai papírtörlőbe csomagolva a hűtőben tárolva még két-három napig felhasználható marad. A cserepes zsályát napos, szélvédett helyen tartsuk.

369 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.