Italkorcsolya, kísérők is jöhetnek!

Korikat fel! Szelet vetünk, hogy vihart (és sikert) arassunk a felelős és kulturált italkorcsolyázás terén. Következzen, amivel jobban csúszik a szesz, de nehezebb szétcsúszni tőle!

Alkohol egyenlő másnap. Vagy mégsem? Mi az, amiért néha nem? Mert okosan az eszünkre (és szívünkre) hallgatunk és eszünk, ha lehet, jót. Ja, és persze: mértéktartóan iszunk. Vagy megpróbálunk nem alkoholt, de tényleg.

Témánk: az italkorcsolyák, hű oldalvédeink az önmagunkat butára ivás elleni örök csatánkban. Végtelen ugye, hiszen a kolbászos kiflikarikától és a jó zsíros kenyértől, a sajtokat, egyéb kifinomult falatkákat, illetve akármit, amit tapasnak nevezünk alapul véve, egészen a kicsiny, könnyű, de azért belevaló töltött káposztácskákig, vagy egyszerűen friss, egészséges zöldségeket-gyümölcsöket-magunkba-tömésig tart, és még ezeken is messze tovább.

Előzd meg a macskajajt! >>

Sokat markolunk hát, de talán egy keveset, ha csak egy csipetnyit is legalább, fogunk is: gondolatébresztőt adhatunk. Mi segít, rekreál, éleszt újjá azokon az estéken és törékeny másnapokon, az igazán nehéz napokon?

Alapvető italkorcsolyázási szabályok

  • Ha már iszunk, együnk is. Az alkohol veszélyes üzem. Legalább annyiszor együnk valamit, mint ahányszor iszunk, de szám szerint, legyen az a legapróbb dolog.
  • Mindig igyunk vizet két alkoholadag között, lett légyen szó bármiről (igen, két sör között is).
  • Inkább egyet igyunk, de maximum hármat és ha már többet, akkor egyfélét, vagy inkább lehetőleg lefelé lépkedjünk az erősségben, egészen pl. egy megváltó Ayranig, valamelyik türk testvérünknél, hajnali négykor.
  • Csak jókedvűen, vagy magasztos hangulatban igyunk alkoholt.
  • Mindig eggyel kevesebbet!
  • Az nyer az italkorcsolyában, aki képes arra, hogy ne igya meg azt a bizonyos pohár italt, ami már sok lenne.

Ha ezeket képesek vagyunk betartani, nagy baj már nem érhet bennünket kedvenc „sportunk" művelése közben. Következő alkalommal tipizálni próbálunk, addig is, kedves egészségükre!

Italszeretettel, Al

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!