r
Nosalty Logó

Bundázott tökrudacskák sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Bundázott tökrudacskák sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, hoszzában kb 1 centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig rudakra.
  2. Besózzuk a tökrudakat, állni hagyjuk negyed órát, átöblítjük vízzel, konyhai papírtörlőn leszárítjuk.
  3. A joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk.
  4. A zsemlemorzsába reszeljük a parmezánt.
  5. A tökrudakat a kapros joghurtba mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos morzsában.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (úgy, hogy ne érjenek egymáshoz).
  7. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 40090
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabojszánál tetszett meg a metódus: zöldség is, bundázott is, de nem tocsog az olajban. Ő cukkinivel készítette.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon finom lett, tipikus könny?, nyári vacsora. Annyit újítottam a recepten, hogy a morzsás-parmezános bundába szórtam egy kis zabpelyhet is. Igazi fitnessz kaja.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept, szerinted lehet cukkinivel is?

Petra

igen, az eredeti recept is azzal volt!

Kiseszti

Ez a recept ma megmentett! Nagyon jó ötlet, gyors, egyszer? és hát ugye, finom! Én speciel brokkoli-rózsákat forgattam majonézes öntetbe, csak ezek voltak itthon... Köszönöm a receptet! :) Eszti

Törölt felhasználó

Hát ez nagyon finom!

Törölt felhasználó

Kedves Petra.Ezt tuti holnap megcsinálom,de nekem általában trapistám van itthon,most sincs parmezán sajtom a h?t?be.Szerinted trapistával jó lesz?Válaszodat el?re is köszi.

Fundi

Kedves Petrezselyem! Én trappistával készítettem, és semmi problémám nem volt vele! S?t, a tök kicsit nagyobb volt, így nem lett elég a sajtos panír. Mikor elfogyott a zsemlemorzsába szezámmagot kevertem és abba forgattam a joghurt után! Így is jó lett!

Petra

kedves Petrezselyem, szerintem akkor inkább készítsd sajt nélkül, úgy is finom lesz!

kicsivik

Tegnap elkészítettem, de mivel nem kaptam parmezánt, goudát vettem helyette és kifogástalan állagú, ízvilágú étekb?l lakmározhattunk! Mivel nem volt otthon kapor, viszont találtam egy tasak tzaziki mártáshoz való port, azt kevertem el 2 dl natúr joghurttal és abba mártogattam a tökrudakat panírozás el?tt, a maradékba pedig sütés után! Nyami

csakaaa

Próbálta már valaki ezt a receptet gázsüt?ben elkészíteni? Merthogy a következ? eredménnyel szembesültem: a panír hozzáragadt a süt?papírhoz (korábban ilyen élményben még nem volt részem), az egyik fele megégett, a tök sajnos nem sült át rendesen, és mivel a végeredmény nem bizonyult ehet?nek, így a kukában végezte. :(( Pedig mindent a receptnek megfelel?en csináltam.

Törölt felhasználó

Kedves Csakaaa! Én ebben látom a hibát, és Petra receptje sem tünteti fel, bár az általa említett "ötletgazda", igen. "A hosszában elfelezett cukkínit süt?papíros, vagy alufóliával bélelt (így mosogatni sem kell majd) süt?lemezre sorakoztatom, egy szilikon ecsettel bekenem olívaolajjal és megpúpozom a morzsakeverékkel. Betolom a forró süt?be és 10-12 percig sütöm, míg a morzsa " AZ OLAJOZÁS HIÁNYZIK! Mondjuk, én a cukkinik tetejét is megcsepegtetném olajjal. Üdvözlettel uborkafa

Petra

kedves Csakaa, én nem olajoztam (ezért nem is írtam az elkészítési lépésekhez) és mégsem ragadtak le én inkább arra gyanakodnék, hogy süt?papír és süt?papír közt is óriási min?ségbeli különbségek vannak, tapasztalatból tudom

csakaaa

Kedves Uborka, köszönöm a tanácsot, ha legközelebb megpróbálom, így fogok tenni. Kedves Petra, könnyen lehet, hogy a süt?papír volt a sikertelenség okozója! Köszönöm a gyors válaszokat! További jó sütögetést!

Törölt felhasználó

Vajon joghurt helyett tejföllel is meg lehetne csinálni? Pont most vettem tököt,de már unom a sima rántottat és a f?zeléket is,így kipróbálnám ezt a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzska1! Nem az én receptem ugyan, de bizton állíthatom, hogy meg! Édesanyám anno mindent tejföl segítségével bundázott, mert régen a húgom tojásallergiás volt. Abszolut m?ködik. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszönöm akkor ki is próbálom! További szép napot!

Törölt felhasználó

Vég?l mégsem tegnap hanem most próbálom ki. Vettem joghurtot is.Már a süt?ben vannak a tökrudacskák csupán 1 a gond. 30 perce van már a süt?ben /el? volt melegítve 200°-ra/ és már feltekertem 220°-ra is de egyszer?en nem akar pirulni.Nem tudja valaki mit tehetnék??

Törölt felhasználó

Hát leírom milyen lett.../Nem tettem bele sajtot,ezt tudni kell,mert ugye csak parmezánnal jó a leírás szerint,az meg nem volt itthon/ Miután a 40. percben lekentem pici olajjal,annak reményében hogy úgy majd kap némi színt,az 50. percben ki is került a süt?b?l.Az eredmény pedig,hát... Annak örülök hogy a karfiolt nem tettem mellé!!! Ugyan is,egy kívül valóban ropogós,de a panírmorzsától "poros",belül ugyan vaj puha /50 perc alatt még jó hogy megpuhult/ rudak lettek.Az íze pedig,ismét mondhatom,hogy hát...a lényeg hogy most a kukában van mind.A f?szerezés ellenére /miel?tt mártogatni kezdtem bele a tököt,isteni finom volt!/ a sütés után,egy savanyú ízt kaptam,a kapron és a savanyúságon kívül semmi nem érz?dött rajta./Volt benne,só,bors,fokhagymapor/ Már pedig én szeretem a tököt mindenhogyan,ez egyáltalán nem jött be.Az elképzelés nagyon jó,gondolom hogy aki szintén a recept alapján csinálta hasonló ízt kaphatott /ha nem akkor csak én ronthattam el valamit,de azt nagyon/,de ez nekem nagyon nem finom.Talán egyszer újrapróbálkozom,de szerintem hamar feledésbe merül nálam ez a recept.Sajnálom,azért megkóstolnám másét,akinek finomra sikeredett :-) Remélem senkinek nem veszem el a kedvét a kipróbálástól,hiszen ez csak egy vélemény,sokaknak sikerült már,akiknek ízlett is.

Levka

Kapor nélkül is finom? Az illatát szeretem, de az ízét már kevésbé. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek