r
Nosalty Logó

Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 1828 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 141 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2320 micro
Összesen 457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5706 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    2232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    5398 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9278 micro
Összesen 1828 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    797 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Elkészítés

A ricottalepényekhez

  1. Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
  4. Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 31421
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jamie Oliver receptjét alapul véve készítettem a lepénykéket. Finomra aprított rukkolával gazdagítottam a masszát, és ezzel harmonizálandó a salátába is rukkola került a bazsalikom helyett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Isteni volt, köszönöm a receptet!!! Még egy kanál tejfölt tettem a tetejére, hogy ellensúlyozza a csíp?sséget. Nagyon köszi, Andi.

Törölt felhasználó

Könnyen elkészíthet? recept és finom a végeredmény. Annyit változtattam, hogy nem serpeny?ben sütöttem ki, hanem a mikró crisp táljában egy nagyobb lepényként. Félid?ben megfordítottam. (A ruccola mélyh?tött volt, de ebben a receptben ez egyáltalán nem zavaró.) Paradicsomsaláta helyett zöldborsót pároltam, ami másoknak nem biztos, hogy bejön, de nekem ízlett. Utólag jutott eszembe, hogy a zöldborsót bele is keverhettem volna a masszába. Legközelebb kipróbálom.

Törölt felhasználó

Köszönöm, nagyon klassz vacsora volt!

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Nagyon tetszik a recepted, a rukkolát kivéve.(Nekem annyira nem jön be az íze.)Van valami ötleted, hogy mivel helyettesíthetném?

Hozzávalók

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek