r
Nosalty Logó

Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával

Petra
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

457
Kalória
20.2g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
240.2g
Víz
107.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 1828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2320 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5706 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    2232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    5398 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9278 micro
Összesen 1828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    797 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A ricottalepényekhez

  1. Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
  4. Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 12 p

Jamie Oliver receptjét alapul véve készítettem a lepénykéket. Finomra aprított rukkolával gazdagítottam a masszát, és ezzel harmonizálandó a salátába is rukkola került a bazsalikom helyett.

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Zöldséges tócsni

Ezek a zöldséges tócsnik frissek, ropogósak, és nagyon egészségbarátak. Cukkinivel, sárgarépával és burgonyával készítve nagyszerű ebéd vagy uzsonna válik belőlük, tuti nem fogtok ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...