r
Nosalty Logó

Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával

Petra
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

457
Kalória
20.2g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
240.2g
Víz
107.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 1828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2320 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5706 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    2232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    5398 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9278 micro
Összesen 1828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    797 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A ricottalepényekhez

  1. Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
  4. Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 12 p

Jamie Oliver receptjét alapul véve készítettem a lepénykéket. Finomra aprított rukkolával gazdagítottam a masszát, és ezzel harmonizálandó a salátába is rukkola került a bazsalikom helyett.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...