Chips a sütőből
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ági78

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
187
Kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
373
Kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
89
Kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 120.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
187
Kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 241.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
373
Kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
89
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 ek citromlé
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A burgonyákat alaposan megsikáljuk, uborkagyalun leszeljük.
- Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket, hozzáadjuk az olajat, citromlevet és a borsot, majd alaposan átforgatjuk, hogy minden szelet ízesítve legyen.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, meghintjük kevés sóval, és kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Akkor jó, mikor hólyagosodik és épphogy barnulni kezd.
- Frissen fogyasztjuk, kedvenc mártogatósunkkal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 3135
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 186
- Össznézettség: 504038
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:

Ági78
149 recept
Már rég ki szerettem volna próbálni, milyen a házi chips. Semmiképp nem akartam olajban sütni, ezért a sütő mellett döntöttem. Fokhagymás tejföllel elropogtattuk. A sütési idő más-más lehet, különböző sütőtípusoknál, mindenkinek ki kell tapasztalni. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert keserű lehet. Én az első adagot egy picivel korábban vettem ki a kelleténél és kicsit puhák maradtak. Átsültek ugyan, de nem lettek ropogósak. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/
Hozzászólások (23)
A következ? kenyérsütésnél ki fogom próbálni. Én is süt?-párti vagyok. Szia: Éva
:) Remélem tetszeni fog! Szia: Ági
Nagyszer?, tervbe véve. Piroska
;) Remélem ízleni fog! Puszi: Ági
Ízes, finom egészséges formula, mentettem, T:) Ja, és a fotóid mindig minõségiek!
Köszönöm! Pirulok... :) Puszi: Ági
Szia Agi! Huu, ez nagyon kapos lenne nalunk. Csak azt nem tudom, hogy hany tepsivel kellene dolgoznom, hogy eleg legyen. Koszi az otletet, en is inkabb a sutot valasztom.:) puszi, Veronika
:) Hát én két nagy tepsivel dolgoztam felváltva, kétszer pakoltam meg ?ket kett?nkre. A kopásállósága elég gyenge, szóval nem tudom, az biztos, hogy csak frissen jó. Én papírtörl?re raktam h?lni, kiterítve, mert ha egymásra tettem, kicsit visszapuhult. Mondjuk sok ideje nem volt rá. Remélem ízleni fog. Puszi: Ági
:) A kopasallosaga nagyon tetszik, azt hiszem nalunk is hamar el fog kopni..:) puszi, Veronika
Kedves Ágnes! Tegnap este három tepsivel készítettem a recept alapján, viszont akárhogy próbáltam, nekem nem igazán lett jó. Sütöttem legfelül, legalul, középen, 180 C-on, 200-on, 220-on, de azt tapasztaltam szinte kivétel nélkül, hogy némely szeletek széle szinte szénné sült, a többi pedig lágy és esetenként félig nyers volt. Sajnálom, hogy nem lett jó, mert egyébként nagyon rá voltam hangolódva... :S
Szia! Ohhh... de kár. :( Nem tudom, hogy miért nem lett jó. Nekem is volt olyan, hogy nem sikerült, akkor másfajta krumplit használtam. Ez kifejezetten sütni való volt. Bár gondolom te is abból csináltad. Elvileg a kevéske citromlé segíti, hogy ropogós legyen, meg a h?légkeverés. A második, harmadik adagnál már rövidült a sütési id? is. Tényleg nem tudom, hogy mit?l lehet, hogy az egyik majdnem megég, a másik meg szinte nyers marad... sajnálom. Azért remélem nem ment el a kedved a házi chipst?l és találsz itt a NoSalty-n olyan receptet, ami beválik! :) Üdv: Ági
Igen, akartam is a süt?r?l kérdezni, mert nekünk nem légkeveréses, hanem hagyományos süt?nk van. Talán az volt a gond. Szoktam én is chips-et készíteni, de az olajban tocsogós fajtát. Igaz, azt gondolom, hogy az ízét számomra annak nem übereli semmi, de inkább az egészséges felé hajlok, mint az ízletes felé. :) És lesznek még próbálkozásaim, elvégre csak egyszer próbáltam. :)
De aranyos vagy! :) Mi is sokszor ettünk "olajos" chips-et és hát az tényleg más. F?... de szerettem! Ami a süt?t illeti, akkor biztos, hogy ? volt a ludas a dologban. A h?légkeveréses funkciót használva a süt?ben egyenletesebb a h?elosztás, a folyton mozgó leveg?nek köszönhet?en pedig szárító hatása is van. Klassz lenne, ha ki tudnád kísérletezni a "nemh?légkever?s" chips-et. Én is csak nemrég (kb. másfél éve) "vagánykodok" ám ilyen süt?vel, viszont a régit is imádtam. Abban viszont nem próbáltam ilyesmit. Szóval sikeres próbálkozást! :) Üdv: Ági
Szia Ági! Naggggyon tetszik a recepted, ki is akarom próbálni holnap, mert vendégségre készülünk :) Egyetlen kérdésem van: nincs szilikonos süt?papírom...mit javasolsz? köszi el?re is a választ!
Szia! Szerintem sima, hagyományos süt?papír is jó alá, ha jobb min?ség?. Csak azért írom, mert régebben belefutottam olyanba, ami kb. porrá égett, mire vége lett a sütésnek. :) Ha javasolhatom, csinálj a vendégség el?tt próbasütést, nehogy úgy járj, mint szegény OrdinaryMagic. Ha sikerül, els?re az még jobb, legalább lesz f?kóstolás! :) Jó hétvégét, üdv: Ági
Sziasztok! Sajnos csak meger?síteni tudom a korábbi hozzászólásokat, miszerint gáz süt?ben készítve a chipset, nem lesz tökéletes eredmény. :-( ami a tepsi szélén volt az hamar megbarnult, a közepén meg volt ami kicsit nyers maradt. Azért csináltam 2 tepsivel és percek alatt elfogyott! :-) Sziszi
A gáz süt?vel az a baj, hogy csak alulról kapja a h?t. Lehet trükközni szilikonos süt?papírral, vagy az edény lefedésével. Nem tudom ebben az esetben m?ködhet e a lefóliázása a tepsinek, de pl én tortáknál amióta fed?t teszek rá, azóta sosem ég le, vagy esik be a közepe... Azért lehet gázsüt?vel is jókat alkotni, pl: http://postimg.org/image/mgouznf15/ Én kipróbálom a receptet gázzal is meg ostyasüt?vel is, hátha valamelyik beválik. Nekem a szeletel?, ami hiányzik jelenleg, késsel meg esélytelen a dolog... Ami szintén számíthat az a burgonya fajta, itt van egy táblázat, hogy mi való sütésre, és mi nem: http://agronaplo.hu/a-burgonya-fajtak-konyhai-felhasznalas-szerinti-besorolasa-elkeszitesi-lehetosegei/ Nekem pl van itthon Agria, az sárga, és sokkal kevésbé vizes, mint a boltban általában kapható piros héjú Desiree, ami f?zésre való. Héjában sütésnél a Desiree sokszor felrobbanik a benne fejl?d? g?zt?l, az Agriánál viszont sosem történik ilyen...
Kedves inf3rno! A régi gázsüt?ben én egy tet?cserepet tettem a tepsi alá, hogy felülr?l is barnuljon a sütnivaló. Majd kés?bb kerámia padlólapot. Most az új inox " puccos" /de nem légkeveréses / gázsüt?ben ezt a problémát egy alárakott tepsivel oldom meg.
Kedves mamec! Kösz az ötletet, majd kipróbálom én is tet?cseréppel, hátha jobb lesz. Jelenleg például a pizza teteje alig sül meg, miközben az alja szép ropogósra sül. Nem szokott pattogni a cserép sütés közben? (Raktunk már t?zre cserepet, az gyakorlatilag szétrobbant, lehet, hogy csak a túl hirtelen h? miatt.)
Szia inf3rno! Az amit én használtam, régi hagyományos tet?cserép volt. Kb. 6 évig használtam, mert akkorra szétrepedezett. Aztán vastag járólapot tettem a rácsra a tepsi alá ami kb. 2 évig volt épségben mert többször leesett, ezt többször pótolni kellett. Legutoljára nagyméret? nemfényes kerámialapot használtam az volt a legjobb. Most a fekete gáztepsit rakom a rács alá lev? sínre, a rácsra meg a süt?tepsit. Remélem sikeres lesz a " betétes" sütés, üdv. Mamec
Annak, aki még nem ismeri: ha a hajszálvékonyra legyalult szeleteket néhány órára hideg vízbe áztatjuk - minden keményít? kiázik bel?le - igazán pörg?s-zörg?s chipset nyerünk sütés után eredményként! (süt?ben és olajban sült chips esetében is) Jól le kell természetesen szárítani az áztatás után, én két nagy konyharuha közé szoktam teríteni.
köszönöm a tippet én nem tudtam :) Most kipróbálom tutijó lesz :))
Els?re nem sikerült ilyen szépre, de nagyon finom lett. Köszönöm szépen a receptet!
:) Örülök, hogy ízlett! Köszi, hogy megírtad!
Nem kritizálni, hanem sütni és enni kell! ?
Szia Ági!Most én is ki szeretném próbálni ezt az "egészségesebb chips" fajtát. Szilveszterre fogom sütni, egy lelkes ropogtató társaságnak. Holnap ki is próbálom az áztatott fajtát, és a normált is!:) Köszi a receptet!:)
:) Szívesen!
Isteni finom. Mindegy, hogy hogyan nez ki, vagy mennyire egyenletesen sult, akkor is finomabb, mint barmi mas :)
De jó! Örülök, hogy ízlett! Köszönöm, hogy megírtad! :)
Sajnos hagyományom gázsüt?vel nekem sem sikerült, de majd kérek a nyuszitól... és visszatérek erre a receptre!
Most sülnek már alig várom,hogy megkóstólhassam.
:) De jó! Remélem Neked is ízlett!
Milyen az a szilikonos süt?papír? A sima süt?papír nem jó?
Szia! Egyfajta bevonat van rajta, ami azért jó, mert (elvileg) nem ragad rá az étel. Ha pedig olyat sütsz -linzer, pogi, kenyér...- akkor többször is használható. Az alufix-nek, a hewa-nak is van ilyen süt?papírja, én a Rossmann-ban szoktam venni a Rubin márkájút. Az nagyon jó. :) Nekem a hagyományos süt?papír sokszor nem bírta a strapát, f?leg, ha magas h?fokon kellett sütni valamit. Remélem tudtam segíteni! Üdv: Ági
Elvileg minden süt?papír szilikonos, de lehet én tudom rosszul... "A Dr-PAck süt?papír nagy h?állóságú, vékony, nagyszilárdságú, ún. pergamenpótló alappapírból készül. A szilikonos süt?papír típusú terméknél a ragadás-mentességet a mindkét oldalára egyenletesen, vékony rétegben, igen kis mennyiségben felhordott, formaleválasztó hatású szilikon olaj biztosítja." Ezek szerint valami nehezen ég? papírosból készül, és nem mindegyikre kennek szilikont... Btw lehet szilikon formákat is kapni, az legalább újra felhasználható...
nem mindegyik papír szilikonos.... a Rubin tényleg nagyon jó, én is felhasználom többször is...... igen vannak szilikon formák, azok is nagyon jók, de hát nem sütünk mindent formában :-)