adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 ek citromlé
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
187
Kalória
3.1g
Fehérje
26.4g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
120.7g
Víz
-
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
187
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
373
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
89
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 120.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
187
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 241.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
373
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
89
kcal
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A burgonyákat alaposan megsikáljuk, uborkagyalun leszeljük.
- Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket, hozzáadjuk az olajat, citromlevet és a borsot, majd alaposan átforgatjuk, hogy minden szelet ízesítve legyen.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, meghintjük kevés sóval, és kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Akkor jó, mikor hólyagosodik és épphogy barnulni kezd.
- Frissen fogyasztjuk, kedvenc mártogatósunkkal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 10 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Már rég ki szerettem volna próbálni, milyen a házi chips. Semmiképp nem akartam olajban sütni, ezért a sütő mellett döntöttem. Fokhagymás tejföllel elropogtattuk. A sütési idő más-más lehet, különböző sütőtípusoknál, mindenkinek ki kell tapasztalni. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert keserű lehet. Én az első adagot egy picivel korábban vettem ki a kelleténél és kicsit puhák maradtak. Átsültek ugyan, de nem lettek ropogósak. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/