Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garlic bread

Garlic bread
Garlic bread
21 perc / előkészület: 10 perc sütés: 11 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi klasszikus.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagyományosan baguette-ből készül a garlic bread, mégpedig úgy, hogy a baguette-t bevagdossuk kb. 2,5 centiméterenként, és a vágások oldalait kenjük meg a fokhagymás vajjal. Az egészet alufóliába csomagoljuk és 10-12 percig sütjük, majd a fólia megbontása után további 6-7 percig.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is elkészítjük a fűszervajat: a szobahőmérsékletű vajat egy kisebb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egészen finomra vágott fokhagymát, a petrezselymet és a citrom levét. Sózzuk-borsozzuk. Alaposan összekeverjük.
  2. A kenyeret szeletekre vágjuk és egyik felüket nagylelkűen megkenjük a fokhagymás vajjal.
  3. Mindegyik szeletet (külön-külön) alufóliába csomagoljuk, sütőlapra sorakoztatjuk és 5-6 percre (légkeverésen) 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk.
  4. Ezután megbontjuk felül a csomagokat, hogy szabadon legyen a kenyérszeletek felső része és további 4-5 percre mehet vissza a sütőbe, vagy amíg egy kis színt nem kap a tetejük.
  5. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 812
elküldve: 8
receptkönyvben: 805
elkészítve: 23/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fokhagymás kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edinasz19
edinasz19 Thu, 2012-09-06 11:44

Nagyon fincsi, tobbszor is elkeszitettem mar!Nem hasznaltam foliat, hamar megsult nelkule is.

furogabi
furogabi Sun, 2012-09-02 05:28

Kipróbáltuk, a párom javaslatára a sütőből kivéve egy kis sajtot is tettünk rá. Nagyon egyszerű és finom recept. Köszönöm!

Katus12
Katus12 / Katus12 Thu, 2011-12-29 19:43

Én egész tepsire húztam alufóliát, majd azt vettem le:)

Iszonyat finom, az egész család azt mondta, hogy olyan mint a boltban kaphatóak:), meg hogy máskor is csinálhatok nyugodtan. És másik ami fő szempont, hogy nem drága:)
Nagyon köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-15 15:25

Télleg nagyon fini, de szerintem nem kell a fólia hozzá. csak úgy a sütőben is hamar megsül.

637
vaj 20 dkg
fokhagyma 5 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
petrezselyem 2 ek
1 kk
fekete bors 1 kk
kenyér 40 dkg