r
Nosalty Logó

Garlic bread

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Garlic bread
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    3470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is elkészítjük a fűszervajat: a szobahőmérsékletű vajat egy kisebb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egészen finomra vágott fokhagymát, a petrezselymet és a citrom levét. Sózzuk-borsozzuk. Alaposan összekeverjük.
  2. A kenyeret szeletekre vágjuk és egyik felüket nagylelkűen megkenjük a fokhagymás vajjal.
  3. Mindegyik szeletet (külön-külön) alufóliába csomagoljuk, sütőlapra sorakoztatjuk és 5-6 percre (légkeverésen) 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk.
  4. Ezután megbontjuk felül a csomagokat, hogy szabadon legyen a kenyérszeletek felső része és további 4-5 percre mehet vissza a sütőbe, vagy amíg egy kis színt nem kap a tetejük.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 11 perc
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28846
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 14.

Ajánló

Hagyományosan baguette-ből készül a garlic bread, mégpedig úgy, hogy a baguette-t bevagdossuk kb. 2,5 centiméterenként, és a vágások oldalait kenjük meg a fokhagymás vajjal. Az egészet alufóliába csomagoljuk és 10-12 percig sütjük, majd a fólia megbontása után további 6-7 percig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi klasszikus.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...