Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pa amb tomáquet

Pa amb tomáquet
Pa amb tomáquet
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki járt már Katalóniában, bizonyára volt szerencséje a katalánok népszerű és egyszerűségében zseniális paradicsomos kenyeréhez.
Személy szerint jó néhány évvel ezelőtt ettem először Barcelonában, de azóta sem győzök betelni vele.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ahogy azt a katalánoktól ellestük: hideg tejeskávé dukál mellé. Mennyei páros.
Tippek:
A kenyérszeleteket meg is piríthatjuk a paradicsomozás előtt.
Sőt, fokhagymával is bedörzsölhetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk.
  2. Mindegyik szelet kenyeret bedörzsöljük egy fél paradicsommal.
  3. Finom sóval hintjük.
  4. Olívaolajat csurgatunk a tetejükre, és kész is a világ legfinomabb reggelije.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 946
elküldve: 1
receptkönyvben: 225
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
konyha: spanyol
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos kenyér, katalán paradicsomos kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ritus.Takacs
Gobi / Ritus.Takacs Mon, 2015-02-16 11:08

Mi tavaly nyáron voltunk Barcelonaban, és annyira ízlett ez a paradicsomos cucc, hogy megkérdeztük, hogy hogy kell elkészíteni ( nem akartam elhinni, hogy csak paradicsom és olivaolaj). De kiderült, hogy mégis ennyire egyszerű. A hotelben ezt úgy készítették el, hogy a paradicsomot és egy kis sót összeturmixoltak, majd erre öntöttek egy kis oliva olajat. A legeslegfinomabb ha egy ciabattát kicsit megpirítunk, még melegen megkenjük vajjal, hogy elolvadjon, arra rákenjük ezt a keveréket, egy szelet sonka és (például) pannónia sajt. Gyakran készítem reggelire :)

AnaCryson
Sylvi / AnaCryson Sun, 2012-07-22 15:11

Mi katalán tanárommal a paradicsomot félbevágás után lereszeltük, ahhoz öntöttük az olajat, és tettük a sót, majd ezzel kentük meg a kenyeret. Az elkészítés más, de az íz tényleg nagyon jó. :)

123
bagett 4 szelet
paradicsom 2 közepes db
olívaolaj 2 teáskanál
sóvirág 1 kávéskanál