Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt fűszeres sajtok 2.

Pácolt fűszeres sajtok 2.
Pácolt fűszeres sajtok 2.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc éttermünk megnyitóján ettük, itthon is sikerült rekonstruálni. Fontos, hogy csakis jó minőségű olívaolajat használjunk (pl. Bertolli). Hűtőben sokáig eláll, baráti összejövetelre, bor mellé pirítóssal mennyei falat. Az fűszeres olívaolajat a végén ki lehet tunkolni a tányérról...:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtokat kockára vágjuk és egy (üveg)tálba tesszük.
  2. Az aszalt paradicsomot felaprítjuk.
  3. A lilahagymát nagyon apróra vágjuk.
  4. A fűszernövényeket úgyszintén apróra vágjuk, ill. a kakukkfüvet lemorzsoljuk az ágáról.
  5. Az olívaolajat egy tálban elkeverjük a fűszernövényekkel, aszalt paradicsommal, lilahagymával, sózzuk-borsozzuk, majd a sajtra ráöntjük, átkeverjük.
  6. Ha kevésnek bizonyulna az olívaolaj, pótoljuk (kissé azért lepje el a sajtokat, de azért ne színig).
  7. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk.
  8. Tálalásig hűtőben érleljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 028
elküldve: 0
receptkönyvben: 445
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszeres olívaolajban érlelt sajtvariációk, fűszeres marinált sajtok,

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piakistvanne
piakistvanne Thu, 2010-06-17 16:11

Tettem még 1-2 gerezd fokhagymát és 1tk zellersót/egy csokor zeller levelet vagy száritott zellert összedarálsz/robotgéppel/durva sóval/ és hozzá keverem.Próbáld ki ,de ami meg marad véletlen ragd lezárható üvegbe és érleld pár napig még jobb.A zellersót is ragd lezárható üvegcsébe és bár mikor használhatod.34

668
mozzarella 10 dkg
kecskesajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
olívaolaj 1.5 dl
bazsalikom 4 levél
kakukkfű 4 szál
rozmaring 2 szál
snidling 15 szál
lila hagyma 1 kis fej
szárított paradicsom 5 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint