r
Nosalty Logó

Pácolt fűszeres sajtok 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pácolt fűszeres sajtok 2.
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 668 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 2666 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 668 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4847.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    888 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 2666 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2741 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat kockára vágjuk és egy (üveg)tálba tesszük.
  2. Az aszalt paradicsomot felaprítjuk.
  3. A lilahagymát nagyon apróra vágjuk.
  4. A fűszernövényeket úgyszintén apróra vágjuk, ill. a kakukkfüvet lemorzsoljuk az ágáról.
  5. Az olívaolajat egy tálban elkeverjük a fűszernövényekkel, aszalt paradicsommal, lilahagymával, sózzuk-borsozzuk, majd a sajtra ráöntjük, átkeverjük.
  6. Ha kevésnek bizonyulna az olívaolaj, pótoljuk (kissé azért lepje el a sajtokat, de azért ne színig).
  7. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk.
  8. Tálalásig hűtőben érleljük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12275
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc éttermünk megnyitóján ettük, itthon is sikerült rekonstruálni. Fontos, hogy csakis jó minőségű olívaolajat használjunk (pl. Bertolli). Hűtőben sokáig eláll, baráti összejövetelre, bor mellé pirítóssal mennyei falat. Az fűszeres olívaolajat a végén ki lehet tunkolni a tányérról...:)

Hozzászólások

piakistvanne

Tettem még 1-2 gerezd fokhagymát és 1tk zellersót/egy csokor zeller levelet vagy száritott zellert összedarálsz/robotgéppel/durva sóval/ és hozzá keverem.Próbáld ki ,de ami meg marad véletlen ragd lezárható üvegbe és érleld pár napig még jobb.A zellersót is ragd lezárható üvegcsébe és bár mikor használhatod.34

Tarackos

Ez egy nagyon jó recept.Gratulálok. Üdv:Tarackos

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.