Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-mozzarellás lepény

Paradicsomos-mozzarellás lepény
Paradicsomos-mozzarellás lepény
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy ne mindig csak caprese formájában találkozzon a paradicsom-mozzarella-bazsalikom hármasa.

hozzávalók / 4 adag

A lepényhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4-6 kicsi (8-12 cm átmérőjű) tart formát vékonyan kivajazunk.
  2. Kibéleljük a leveles tésztával.
  3. Belehalmozzuk a fél centis karikákra vágott paradicsomot.
  4. Rátépkedjük a mozzarellát.
  5. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
  6. 200-220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Tálaláskor sózzuk és bazsalikomlevelekkel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 550
elküldve: 8
receptkönyvben: 567
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos-mozzarellás torta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rox
rox Thu, 2013-09-05 08:38

szia Petra!
és hogy változik a sütési idő , ha egy nagy jénaiban akarom megsütni, nem pedig 6 kicsiben( nincs ilyen kis edényem ,azért kérdezem )

köszi,
rox

9Ágica9
9Ágica9 Mon, 2012-08-13 13:04

Köszi a választ, igen, az a tervem, h tartok "főpróbát" :)

9Ágica9
9Ágica9 Thu, 2012-08-09 10:00

Jujjj, de guszti! Ez másnap is fincsi? Olyan finomságot szeretnék gyártmányozni, amit útra el lehet vinni, könnyen ehető állva is és mégis friss másnap is!
KÖsziiii

petra
Petra / petra Mon, 2012-08-13 12:00

Nem vagyok benne biztos, hogy másnap is ugyanolyan volna, van egy érzésem, hogy ha sokat hagyjuk, a paradicsom levétől átázik az alja, és úgy már nem az igazi..
egyszer egy darabbal ki kellene próbálni, hátha:-)
Üdv
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-07-22 17:21

Nagyon tetszik, meg fogom csinálni!

480
leveles tészta 1 csomag
paradicsom 3 közepes db
mozzarella 20 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bazsalikom 1 marék