r
Nosalty Logó

Sajtpuffancs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtpuffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 960 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3836 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 960 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8135.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    3015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1560 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 3836 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a fehérjétől elválasztjuk.
  2. A fehérjét sózzuk, borsozzuk, kemény habbá verjük.
  3. A habhoz óvatosan hozzákeverjük a kislyukú reszelőn lereszelt sajtot (annyit, hogy jól formázható legyen).
  4. Diónyi golyókat formázunk a masszából.
  5. Agolyókat meghempergetjük a lisztben, a maradék tojás sárgákban, majd zsemlemorzsában.
  6. Forró, bő olajba dobjuk őket néhány másodpercre, épp hogy csak kéreg képződön a puffancsokon. Vigyázzunk! Ha továbbsütjük,esélyes, hogy szétreped.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13296
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

Tartármártás illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kisgyerekként nagymamám gyakran várt minket ilyen puffancsokkal, és mi imádtuk. A fényképezéshez a képen látható adagot tudtam megmenteni, egyébként kb. 20 golyócska jön ki ebből a mennyiségből.

Hozzászólások

Zsuzsa

A tojássárgáját nem is teszed bele, jól értem?

Törölt felhasználó

Jól érted :) Magához a golyóhoz csak a sózott-borsozott fehérje felvert habja kell, és a reszelt sajt. A tojások sárgáját csak a hempergetésnél kell felhasználni. Üdv: Szaszy

Cafika

szia Szaszy, hmm, ez nagyon guszta, màr mentettem is .. :-) ùdv. Cafika

Törölt felhasználó

Kedves Cafika! Nagyon örülök, hogy tetszik a puffancs :o) Üdv: Szaszy

Zuzmócska

Kedves Szaszy! Finomak a golyók, egy picit hozzátennék a recepthez: én a pici fiamnak csináltam meg, ezért nem akartam, hogy kicsit is nyers maradjon belül a tojás, tehát tovább kellett sütnöm. Ennek eléréséért nem vertem fel a fehérjét, így nem tágul akkorát, bár igaz, hogy kevesebb is jön ki a mennyiségb?l. A b? olaj annyi kell legyen, amennyi a golyókat ellepi, így egyb?l megkeményedik az egész bunda és nem lesz rajta 'luk' :) Remélem hasznos a tanács, köszi a receptet! Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Zúzmócska! Köszi a hozzászólást és a tippeket is! ;) Biztos másoknak is hasznára válik majd. Üdv: Szaszy

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek