Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtpuffancs

Sajtpuffancs
Sajtpuffancs
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisgyerekként nagymamám gyakran várt minket ilyen puffancsokkal, és mi imádtuk. A fényképezéshez a képen látható adagot tudtam megmenteni, egyébként kb. 20 golyócska jön ki ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartármártás illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a fehérjétől elválasztjuk.
  2. A fehérjét sózzuk, borsozzuk, kemény habbá verjük.
  3. A habhoz óvatosan hozzákeverjük a kislyukú reszelőn lereszelt sajtot (annyit, hogy jól formázható legyen).
  4. Diónyi golyókat formázunk a masszából.
  5. A golyókat meghempergetjük a lisztben, a maradék tojás sárgákban, majd zsemlemorzsában.
  6. Forró, bő olajba dobjuk őket néhány másodpercre, épp hogy csak kéreg képződön a puffancsokon. Vigyázzunk! Ha tovább sütjük, esélyes, hogy szétreped.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 728
elküldve: 6
receptkönyvben: 417
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtgolyó, rántott sajtos golyó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zuzmócska
Zuzmócska Tue, 2011-05-17 11:57

Kedves Szaszy!
Finomak a golyók, egy picit hozzátennék a recepthez: én a pici fiamnak csináltam meg, ezért nem akartam, hogy kicsit is nyers maradjon belül a tojás, tehát tovább kellett sütnöm. Ennek eléréséért nem vertem fel a fehérjét, így nem tágul akkorát, bár igaz, hogy kevesebb is jön ki a mennyiségből. A bő olaj annyi kell legyen, amennyi a golyókat ellepi, így egyből megkeményedik az egész bunda és nem lesz rajta 'luk' :)
Remélem hasznos a tanács, köszi a receptet!
Nóra

Szaszy
Szaszy / Szaszy Wed, 2011-05-18 21:31

Kedves Zúzmócska!
Köszi a hozzászólást és a tippeket is! ;) Biztos másoknak is hasznára válik majd.
Üdv: Szaszy

Szaszy
Szaszy / Szaszy Tue, 2010-11-16 18:33

Jól érted :) Magához a golyóhoz csak a sózott-borsozott fehérje felvert habja kell, és a reszelt sajt. A tojások sárgáját csak a hempergetésnél kell felhasználni.
Üdv: Szaszy

960
tojás 6 db
trappista sajt 35 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
finomliszt 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl