r
Nosalty Logó

Taleggio pármai sonkával, hagymalekvárral, salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Taleggio pármai sonkával, hagymalekvárral, salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hagymalekvárhoz

A pármai sonkás sajthoz

Összesen 548 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hagymalekvárhoz

A pármai sonkás sajthoz

Összesen 2184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hagymalekvárhoz

A pármai sonkás sajthoz

Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221507.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    220787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 548 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886028.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    883149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7131 micro
Összesen 2184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62484.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    62281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz

A pármai sonkás sajthoz

Elkészítés

A hagymalekvárhoz

  1. Elkészítjük a hagymalekvárt. A mézet karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vékony karikára (és nem kockára!)vágott hagymát, átforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd vörösborral és kevés vízzel felöntve először nagy lángon, hogy az alkohol kiforrjon, majd lassú tűzön, kezdetben fedő alatt, majd a fedőt levéve időnként (a vége felé gyakrabban) megkevergetve egészen sűrűre beforraljuk, míg lekvárszerű, sűrű állagot kap.
  2. Ha az alja már "le akar kapni", de az állag még nem eléggé lekvárszerű,vagyis még szemmeltisztán kivehetőek a hagymaszálak, amik úszkálnak a borban,pótoljuk afolyadékot vízzel, ne aggódjunk, el fog forrni. Miután elkészült, hűtjük.
  3. Közben a sajtot kisebb cikkekre vágjuk (személyenként 2-3 cikket számolva), egyenként beletekerjük egy-egy szelet jó minőségű pármai sonkába (bresaola sonka is lehet) és egymás mellé tányérra helyezzük.
  4. Kb. 4 teáskanálnyi dióolajat (ha nincs otthon dióolajunk, olívaolaj is megteszi) egy kis pohárba kiöntünk, és kissé sózzuk.
  5. Fejenként kb. 1 marék zöldsalátát halmozunk a sonkák mellé (rukkola, madársaláta) meglocsoljuk egy teáskanál olajjal, valamint balzsamecettel.
  6. A tányérra helyezünk kb. 1 evőkanálnyit a hagymalekvárból, és tálaljuk. Balzsamecetkrémmel díszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6115
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 26.

Ajánló

Tipp: Taleggio sajtot (sajnos) csak budapesti delikatesz boltokban lehet kapni, így ha nem jutunk hozzá, camembert sajttal is helyettesíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges vendégváró előétel. A hagymalekvár elkészítése időigényesebb, ezért azzal kezdjük. Viszont hűtőben sokáig eláll, s ha valaki betoppan, egy pár szelet jó minőségű sonka és sajt társaságában előhúzhatjuk, mint a nyuszit a kalapból. :) Ezen a változaton kívül a hagymalekvár isteni párosítás különféle sültek, pl. sertésszűz, vagy pl. liba-kacsasült, steakek mellé...

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz

A pármai sonkás sajthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!