Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Taleggio pármai sonkával, hagymalekvárral, salátával

Taleggio pármai sonkával, hagymalekvárral, salátával
Taleggio pármai sonkával, hagymalekvárral, salátával
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges vendégváró előétel. A hagymalekvár elkészítése időigényesebb, ezért azzal kezdjük. Viszont hűtőben sokáig eláll, s ha valaki betoppan, egy pár szelet jó minőségű sonka és sajt társaságában előhúzhatjuk, mint a nyuszit a kalapból. :)
Ezen a változaton kívül a hagymalekvár isteni párosítás különféle sültek, pl. sertésszűz, vagy pl. liba-kacsasült, steakek mellé...

hozzávalók / 4 adag

A hagymalekvárhoz

A pármai sonkás sajthoz

ajánlat

Tipp:
Taleggio sajtot (sajnos) csak budapesti delikatesz boltokban lehet kapni, így ha nem jutunk hozzá, camembert sajttal is helyettesíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a hagymalekvárt. A mézet karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vékony karikára (és nem kockára!) vágott hagymát, átforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd vörösborral és kevés vízzel felöntve először nagy lángon, hogy az alkohol kiforrjon, majd lassú tűzön, kezdetben fedő alatt, majd a fedőt levéve időnként (a vége felé gyakrabban) megkevergetve egészen sűrűre beforraljuk, míg lekvárszerű, sűrű állagot kap.
  2. Ha az alja már "le akar kapni", de az állag még nem eléggé lekvárszerű, vagyis még szemmel tisztán kivehetőek a hagymaszálak, amik úszkálnak a borban, pótoljuk a folyadékot vízzel, ne aggódjunk, el fog forrni. Miután elkészült, hűtjük.
  3. Közben a sajtot kisebb cikkekre vágjuk (személyenként 2-3 cikket számolva), egyenként beletekerjük egy-egy szelet jó minőségű pármai sonkába (bresaola sonka is lehet) és egymás mellé tányérra helyezzük.
  4. Kb. 4 teáskanálnyi dióolajat (ha nincs otthon dióolajunk, olívaolaj is megteszi) egy kis pohárba kiöntünk, és kissé sózzuk.
  5. Fejenként kb. 1 marék zöldsalátát halmozunk a sonkák mellé (rukkola, madársaláta) meglocsoljuk egy teáskanál olajjal, valamint balzsamecettel.
  6. A tányérra helyezünk kb. 1 evőkanálnyit a hagymalekvárból, és tálaljuk. Balzsamecetkrémmel díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 860
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Taleggio sajt pármai sonka ölelésében hagymalekvárral, dióolajos salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

548
méz 8 dkg
vöröshagyma 25 dkg
vörösbor 2 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pármai sonka 36 dkg
sajt 20 dkg
rukkola 20 dkg
dióolaj 4 teáskanál
balzsamecet 4 tk
balzsamecet 4 kk