Ezt főzheted – 31 fogás júliusra, a legcsodásabb receptjeitekből

Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a júliusi kedvencek!

  1. 1.

    Nutellás-ribizlis sajttorta sütés nélkül

    Miss Lemon desszertje 5 perc alatt összedobható, csak a dermedési időnél lesz szükséged a türelmedre.

  2. 2.

    Frissítő gyümölcsleves

    Petra frissítő finomsága tökéletes a forró napokra, amikor csak egy hideg levesre vágyik az ember.

  3. 3.

    Tejfölös zöldbableves

    A zöldbablevest ilyenkor szeretjük a legjobban, amikor finom, friss zöldbabból lehet készíteni. Mi ezúttal Mucitól ajánlunk hozzá receptet.

  4. 4.

    Ribizlis őzgerinc

    Iluska receptjét elkészítve egy könnyű, ízletes gyümölcsös pitét kapunk, benne rejlő rózsaszínes, fanyar ribizliszemekkel.

  5. 5.

    Ribizlis-banános amerikai palacsinta

    Ez a finom savanykás desszert Andi80-tól tökéletes lesz reggelire, de akár egy főétel utáni levezetőnek is.

  6. 6.

    Temesvári sertésszelet

    Sokféleképpen készül a temesvári sertésszelet, mi most ezt a nagyon finom receptet hoztuk Zsuzsamama56-tól.

  7. 7.

    Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban

    Ha valami különlegesre vágysz, akkor Modosa fantasztikus rakott ételét el kell készítened!

  8. 8.

    Hagyományos zöldbableves

    Ha nem szereted a zöldbablevest, akkor NapsütötteVidékünkön receptjét próbáld ki, és minden megváltozik!

  9. 9.

    Ribizlis sült túrótorta

    Dorcus89 tortájában a ribizli savanyúságával kellemesen harmonizál a túró és a kakaós piskóta édeskés világa.

  10. 10.

    Új zöldbabos lencsesaláta

    Epercsók igazán egyedi módon, salátába rakta a zöldbabot, mely garantáltan sikert arat majd nálatok is.

  11. 11.

    Cukkinikenyér Kittitől

    Kitti cukkinikenyere csodás péksütemény, melyet vajjal fogyasztva ajánlunk.

  12. 12.

    Fokhagymás-tejes tökfőzelék

    Végre itt a főzőtök szezonja, így érdemes elkészíteni egy jó főzeléket. Íme Mercedes csodás receptje, melyet még a nagymamájától lesett el.

  13. 13.

    Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche

    Ágica-92 csodás fogásából nehéz lesz csak egy szeletet enni.

  14. 14.

    Zöldbabos penne császárszalonnával

    Gizi receptje hipp-hopp elkészül, mindenféle macera nélkül, ami valljuk be, a nyári melegben jó pont.

  15. 15.

    Egrespite

    Pitét sok gyümölcsből lehet készíteni, Sunyi ezúttal egresből dobta össze ezt a desszertet.

  16. 16.

    Napraforgómagos cukkinifasírt

    Egy jó zöldségfasírta nem lehet nemet mondani. Szerencsére ezt a változatot tepsiben is elkészíthetjük, ahogyan A kis gasztronauta is tette.

  17. 17.

    Lecsó római tálban

    Katharosz nagyon finom, könnyű, hétköznapi lecsós egytálételét a nyár alkalmával minimum egyszer főzd meg!

  18. 18.

    Meggyes-túrós lepény

    Ha unod már a megszokott meggyes piskótát, akkor készítsd el Bokibo különleges desszertjét.

  19. 19.

    Rántás nélküli egészséges cukkinifőzelék

    Ha fontos, hogy egészséges ételeket fogyassz, illetve a vonalaid is megőriznéd, akkor most rátaláltunk a tökéletes receptre, melyet Művészlélek osztott meg velünk.

  20. 20.

    Paradicsomos cukkini sütve

    Egészséges, gyors, finom, olyan, mintha zöldséges pizzát ennél. Timi receptjét nagyon ajánljuk az olasz ízek szerelmeseinek.

  21. 21.

    Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival

    Takibácsi fogása egy igazi kalóribomba, de hidd el, ez egy cseppet sem fog zavarni, amint a szádba ér az első falat.

  22. 22.

    Meggyes pite

    A pite az, amiért még nyáron is érdemes bekapcsolni a sütőt. Mi ezúttal Redy receptje alapján készítettük el, sok meggyel.

  23. 23.

    Lecsóágyon sült töltött paprika

    Judit69 ötvözte a töltött paprikát a lecsóval. És igen jól tette, mert nagyon finomra sikerült.

  24. 24.

    Meggyes túrósmetélt-szelet

    Sangyo egyszerűen megalkotta a tökéletes nyári süteményt, mely nem túl édes, sőt, kicsit fanyar is a túrónak és a meggynek köszönhetően.

  25. 25.

    Cornflakes csirkemell Bella konyhájából

    Ha odavagy a csirkemellért, akkor Bella's kitchen fogását érdemes kipróbálnod.

  26. 26.

    Grillezett cukkini chilis-köményes édesburgonya-pürével

    Takács Kriszti ezúttal egy igazi nyári fogást készített el, amiben egyszerűen nem találunk hibát.

  27. 27.

    Meggykrémleves őszibarackkal

    Ha a nagy melegben nincs kedved sütni, akkor inkább egy üdítő levest dobj össze, ahogyan Nagygombócos is tette.

  28. 28.

    Kovászos uborka Egészséges receptektől

    Kovászos uborka nélkül a nyár olyan, mint a mozi pattogatott kukorica nélkül. Mi ezúttal Egészségesebb receptek bevált változatát készítettük el.

  29. 29.

    Töltött karalábé

    Kedvenc töltött zöldségünk nyáron, sok-sok krémes szafttal, lehetőleg rengeteg friss kaporral. Kövessétek Mancika receptjét!

  30. 30.

    Karalábés csirkemell

    Fahéj egy csodálatos karalábés finomságot álmodott meg, amire talán még a kicsik sem tudnak nemet mondani.

  31. 31.

    Sárgarépafasírt karalábéval

    ZilkaZil finomságát ehetjük körettel, előételként, de még szendvicsbe is tehetjük.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek