Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-banános amerikai palacsinta

Ribizlis-banános amerikai palacsinta
Ribizlis-banános amerikai palacsinta
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőtökös amerikai palacsinta sikerén felbuzdulva gondolkodtam, mivel is lehetne újra próbálkozni. Árválkodott a konyhapulton egy banán és volt még kevéske ribizli is. Így lett belőle ez a finom kis savanykás desszert.

Hamar elfogyott a 24 mini palacsinta. Várom a következő ribizli szezont :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt a savanykás desszertet porcukorral meghintve, vagy mézzel lecsorgatva kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit alaposan mossuk meg, szárát távolítsuk el, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni.
  2. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.
  3. A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük.
  4. A tojást keverjük hozzá a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal.
  5. Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd forgassuk át és keverjük a tojásos masszába.
  6. A tejet fokozatosan adagolva kavarjuk csomómentes, sűrű masszává.
  7. Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és olvasszuk meg benne a margarint, majd merjünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére.
  8. Dobáljunk a tésztára pár szem ribizlit.
  9. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan fordítsuk meg.
  10. Mindkét oldalát kb. 1,5 percig süssük.
  11. Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 860
elküldve: 7
receptkönyvben: 409
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piros ribizlis amerikai palacsinta, banános-ribizlis amerikai palacsinta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kuglofff
kuglofff / kuglofff Tue, 2013-02-19 12:56

Az enyém nem lett ilyen szép :(. A ribizlik mindig megégtek, pedig kis lángon csináltam. Sütés közben szépen fel is jött, de utána összeestek. Így sem lettek nagyon laposak, csak furcsa volt. Mit ronthattam el?
Végül inkább belekevertem a ribizliket a tésztába és úgy sütöttem meg, így nem is égek meg. A nehézségek ellenére finom lett, csak nem ilyen mutatós mint a tied.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-02-20 12:28

Szia,
Tény, hogy nagyon égős fajta ez a ribizli, az ellen én sem tudok jó megoldást, de nagyon kreatív voltál, hogy belekeverted a tésztába, legközelebb én is kipróbálom, csak jönne már a szezon.
Nem tudom, hogy miért esett össze, én még nem jártam így.
Azért örülök, hogy ízlett, kedves egészségetekre!
Üdv, Andi

361
banán 2 nagy db
tojás 2 db
1 csipet
cukor 2 ek
margarin 4 ek
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 4 dl
margarin 0.25 ek
piros ribizli 20 dkg