Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos cukkini sütve

Paradicsomos cukkini sütve
Paradicsomos cukkini sütve
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár elején elhatároztam, hogy konyhakertet készítek, de mivel kezdő vagyok még, csak cukkinit, tököt és paradicsomot ültettem. Nagy meglepetésemre óriás cukkinik árasztották el a kertet, így heteken keresztül cukkinis ételeket kellett készítenem. Az egyik elkészítési mód ez a sült cukkini, mely egészséges, gyors, finom, olyan, mintha zöldséges pizzát ennénk, nagyon ajánlom az olasz ízek szerelmeseinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit hosszában 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, vagy ha elég vastag a cukkini, akkor felkarikázzuk, besózzuk, és 5 percre állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük az olívaolajat: a fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, majd az olívaolajba szórjuk a kívánt chilli mennyiséggel együtt.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük a cukkiniket. Az olívaolajos masszával egyenként lekentük a felületüket.
  5. A paradicsomot karikákra, a mozzarellát kis kockákra vágjuk, és rátesszük a cukkinikre, mintha egy pizzát készítenénk. A tetejét bazsalikomlevéllel díszítjük.
  6. Sütőbe rakjuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg a mozzarella kicsit megpirul.
  7. Magában is fogyasztható, de tökéletes köret grillhusik mellé!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 28 722
elküldve: 10
receptkönyvben: 493
elkészítve: 31/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mozzarellás cukkini, sült cukkini, paradicsomos cukkini sütve

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2015-08-21 14:54

Nálunk nagyon menő a cukkini. Mindig sok terem a kertünkben. Már én is sokféle képen készítettem, hogy ne unja meg a család. A magját sosem vájom ki, csak besózóm és akkor ha áll egy ideig kiereszti a levet. Utána még egy tiszta konyharuhára sorba kirakom és egy másikkal betakarva jól megnyomkodom tenyérrel és a benn maradt lé még kijön.
Ha pedig kivájom akkor meg tökfasírtot készítek a beléből.

levi.laczko
levi.laczko Fri, 2014-09-12 19:23

Most tettem az asztalra apuék 15 perc múlva hazajönnek a munkából és ehetnek valami finomat. Én csirkemellet sütöttem hozzá és krumplipürét csináltam mellé.
Köszönöm a feltöltést. Majd küldök képet. Egy élmény erről az oldalról főzni.
Kívánok további jó recepteket és sikeres sütés-főzést. Levi.

starla92
starla92 / starla92 Wed, 2014-09-10 15:54

Szia!
Elkészítettem, én raktam rá kicsire vágott sonkát is, nagyon finom lett, viszot volt vele egy kis bajom: Félúton, mikor megnéztem, láttam, hogy elárasztotta a tepsit a cukkiniből eresztett víz, úgyhogy ki kellett vennem. Letunkoltam a cukkinik alját papírtörlővel az elázott sütőpapírt pedig kicseréltem újra. Sütöttem még 10 percig, a mozarella megpirult, de kivételkor és fogyasztáskor is még iszonyatosan nedves volt az egész étel...gondolom ennek nem így kéne lennie? :(

Locoroco
Timi Poppins / Locoroco Wed, 2014-09-10 17:58

Szia!
Szerintem a léeresztés attól függ, hogy milyen volt a cukkini. Az én kertembe termő cukkini (black beauty) nem ereszt sok levet.
Ezt biztos meg lehet azzal előzni, ha szeletelés után besózod a cukkinikarikákat és hagyod őket min. fél órára levet ereszteni, és csak ez után teszed rá a feltéteket .
Remélem legközelebb sikerülni fog!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2014-09-09 19:12

Kedveském sok sikert,az én gyökereim is olaszoktól erednek,de nem voltam olyan szerencsés,hogy kint töltsek annyi időt Olaszországban,pedig nagyon vágytam rá.

Locoroco
Timi Poppins / Locoroco Wed, 2014-09-10 17:54

Kedves zsuzsamama, kívánom neked, hogy egyszer megadathasson a lehetőség, hogy hosszabb időt tölthess Olaszországban! Ha az élet engedi, mindenképp lépd meg a lépést, és költözz oda, hacsak egy kis időre is, nem fogod megbánni :)

anyuka50
anyuka50 Mon, 2013-09-02 11:02

Kedves Timi!

Ha vastag a cukkini, és karikákra vágom, akkor mi lesz a magokkal?
A vastag cukkiniben már sok nagy mag van, meg az a puha bél. Ha kikaparom, akkor nincs mire tenni a paradicsomokat.
Egyébként nagyon jól néz ki, és nekem is mindig variálni kell a sok, ajándékba kapott cukkinit. :)
Kösz a receptet!
Mariann

Locoroco
Timi Poppins / Locoroco Mon, 2013-09-02 11:12

Kedves Mariann!

Én sosem szoktam kikaparni a magokat, lehet ez azért van, mert a cukkinim magja sosem volt kemény. Ha viszont ki kell kaparni, akkor javaslom, hogy vágjuk félbe a cukkinit, és mint egy hajó-töltsük meg.
Köszönöm szépen az észrevételt :)

anyuka50
anyuka50 Mon, 2013-09-02 13:34

Én is köszönöm a választ! Jó tudni, hogy nem fontos kikaparni a magját - ezek szerint ehető. :)
Így szeletben szimpatikusabb, mint hajó formában megtölteni. :)
Még ma megcsinálom, és beszámolok az élményről! :)

Jó lehet, hogy ennyi ember nézi a receptedet! :)
Üdv
Mariann

294
cukkini 3 nagy db
paradicsom 3 nagy db
mozzarella 20 dkg
bazsalikom 1 marék
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
chilipehely 1 csipet