r
Nosalty Logó

Lecsóágyon sült töltött paprika

Judit69
Lecsóágyon sült töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Lecsó

Töltött paprika

539
Kalória
36.1g
Fehérje
61.5g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
877.1g
Víz
123.8g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Lecsó

Töltött paprika

Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Lecsó

Töltött paprika

Összesen 2152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Lecsó

Töltött paprika

Összesen 50 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    877.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    27224 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3812.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    3508.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1700 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    951 micro
  • β-karotin
    8156 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    108896 micro
  • Lut-zea
    5387 micro
Összesen 2152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2520 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

Lecsó

  1. A lecsóhoz a hagymát felszeleteljük, a kicsumázott paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  2. A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsibe szétterítjük, és ráhelyezzük a paradicsomot. Közben elkészítjük a töltött paprikákat és húsgombócokat.
  3. A lecsóágyon elhelyezzük a töltött paprikákat ill. a gombócokat, ráöntjük a paradicsomlét, és 200°C-os sütőben, kb. 40-45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a paprikákat, és szükség esetén vizet öntünk alá

Töltött paprika

  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az átöblített rizst és zúzott fokhagymát, majd a kevés olajon megpárolt, apróra vágott, pirospaprikával megszórt vöröshagymát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos-rizses keverékkel. A kimaradt töltelékből pedig gombócokat formálunk.
  3. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük, a zellerzölddel együtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe, és milyen jól tettem, mert nagyon finomra sikerült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...