Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsóágyon sült töltött paprika

Lecsóágyon sült töltött paprika
Lecsóágyon sült töltött paprika
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe, és milyen jól tettem, mert nagyon finomra sikerült.

hozzávalók / 4 adag

Lecsó

Töltött paprika

Szólj hozzá!

elkészítés

Lecsó

  1. A lecsóhoz a hagymát felszeleteljük, a kicsumázott paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  2. A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsibe szétterítjük, és ráhelyezzük a paradicsomot. Közben elkészítjük a töltött paprikákat és húsgombócokat.
  3. A lecsóágyon elhelyezzük a töltött paprikákat ill. a gombócokat, ráöntjük a paradicsomlét, és 200°C-os sütőben, kb. 40-45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a paprikákat, és szükség esetén vizet öntünk alá

Töltött paprika

  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az átöblített rizst és zúzott fokhagymát, majd a kevés olajon megpárolt, apróra vágott, pirospaprikával megszórt vöröshagymát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos-rizses keverékkel. A kimaradt töltelékből pedig gombócokat formálunk.
  3. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük, a zellerzölddel együtt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 457
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós töltött paprika

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

605
vöröshagyma 3 nagy db
tv paprika 5 közepes db
paradicsom 4 nagy db
kacsazsír 2 ek
0 ízlés szerint
darált sertéshús 50 dkg
rizs 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tv paprika 8 közepes db
paradicsomlé 10 dl
zellerlevél 2 db