r
Nosalty Logó

Cukkinikenyér Kittitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Cukkinikenyér Kittitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 431 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1719 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 431 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5573 micro
Összesen 1719 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást, az olajat és a tejfölt összekeverjük, majd kivajazunk egy kisebb formát, amiben sütni szeretnénk a kenyeret. Ez nagyon fontos, különben teljesen beleragad majd a tésztánk. Aztán a cukkinit, az oreganót, a citrom levétés héját is juttassuk a tálba.
  2. Jöhetnek a száraz anyagok egy másik edénybe: liszt (átszitálva), sütőpor, szódabikarbóna, só.
  3. A tojásos és a lisztes keveréket is eresszük össze, keverjük át alaposan. Mehet bele a főtt rizs.
  4. Önthető a formába tésztánk, ha a fentiekkel megvagyunk.
  5. 160 fokon nagyjából egy órát sütjük, de pillantsunk rá időnként, kivéve pedig hagyjuk hűlni húsz percig, majd megfordítjuk az edényt, amiben sütöttünk, és deszkára borítjuk a kész cukkinikenyeret.
  6. Vajjal, lekvárral isteni reggelinek való.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 71821
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cukkinikenyér Kittitől
Országh Kitti 34 recept

Nem kalács, nem kenyér, de valami péksütiszerű finomságra vágytunk. A neten barangolva találtam rá erre a receptre, ami elsőre nagyon furcsának tűnt, de a sejtésem beigazolódott: isteni lett a gőzölgő cukkinikenyér, amin csak úgy olvadozott a vaj...

Hozzászólások

Katalin

Ez nagyon jól néz ki, és biztosan nagyon finom. Kipróbálom én is, de alapból a cukrot kihagyom, csak só lesz benne. Vagy csak lehet, hogy ma nem kívánom az édeset???? :))))

Országh Kitti

Szerintem azért érdemes egy kevés cukorral vagy más édesít?vel megdobni, de anélkül sem lehet rossz! Ha kipróbáltad, írd meg, milyen lett, kíváncsi lennék ;)

syssi75

Én is cukor nélkül szeretném csinálni

Törölt felhasználó

Kedves Kitti_! Szerinted m?ködik tejföl helyett joghurttal is?

Országh Kitti

Szia, szerintem igen :)

szandiika

Szia Kitti! Ma megsütöttem a cukkinikenyeredet, de sajnos nagyon rossz gumis tésztájú lett. :( Szerinted mi lehet a baj? Egyedül a cukrot hagytam ki bel?le! Pedig úgy megkívántam, mert nagyon jól néz ki! Szandi

Törölt felhasználó

Sajnos én is így jártam, igaz én tejföl helyett joghurtot tettem bele, a cukrot nem hagytam ki. A cukkini egészben 25dkg? Mert én meghámozva és kimagozva mértem. Lehet hogy ez a probléma? Amúgy ízre nagyon finom

Országh Kitti

Szia! Én egészben tettem bele, se magozás, se hámozás, csak nagyon apróra vágtam a cukkinit :)

Országh Kitti

Szia, nem kell megijedni, bár nem tudom, mennyire lett "gumis" a végeredmény, de ez egy elég nedves tészta, ez normális jelenség :)

Aksi888

Nagyon jól hangzik. Engem a süt?forma nagysága érdekelne. Köszi

firstlady

Szia! Ma megsütöttem, várakozáson felül finom lett, és - ha nem haragszol - még szebb is, mint a képen látható. Picit változtattam rajta kényszerb?l, mert nem volt itthon citromhéj, csak 100 %-os lé. Helyette egy púpozott teáskanálnyi ?rölt gyömbért tettem bele, kicsivel több sót, és mindössze egy teáskanálnyi nyírfacukrot, a citromlé ellensúlyozására. Így csöppet sem édeskés, ellenben egy finom, f?szeres kenyér lett a végeredmény. Az állaga is kifogástalan, csöppet sem szottyos vagy nyirkos. Talán az a titka, hogy gyorsan kell összekeverni a hozzávalókat, és már tenni is az el?melegített süt?be, akkor nem ér rá levet ereszteni. Egy szilikon püspökkenyér-formában sütöttem, éppen tele lett vele. Mivel ezt nem kell kivajazni, egy hangyányival több olívaolajat tettem a tésztába, hogy a kikenéshez használt zsiradék ne hiányozzon bel?le. Nagyon köszönöm ezt a könnyen elkészíthet?, mégis különleges receptet! Anikó

Országh Kitti

Nagyon örülök, hogy jól sikerült, a gyömbér szuper ötlet!

katalinbogarka

Szia, rizs mindenképpen kell bele? Minden van itthon, de lustaság miatt most nincs kedvem még rizst is f?zni hozzá. :) Kihagyható, pótolható vajon? Köszi, K.

Marika nagyi

Lenne egy tanácsom, ha meg engeditek? A cukkinit miel?tt a liszthez keveritek a kenyérbe szánt só egy részével keverjétek össze és hagyni kell 10 percet állni, majd kinyomkodni a felesleges levét. Nem lesz latyakos a kenyér, még száraz sem, mert marad benne még nedvesség b?ven. Sok mindenhez használok cukkinit és már meg tapasztaltam. A muffint is úgy csinálom. Üdvözlet. mindenkinek aki f?z.

Hencsy1983

Nekem nagyon szépen megsült. Bár nem kellett egy óra hozzá. De nem jött be. Nem az én ízvilágom. Lehet cukor nélkül is kipróbálom. Hozzátenném nem a recepttel van a baj. Az tökéletes. Tényleg gyorsan kell összekeverni a dolgokat és nem fog összeesni.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem, isteni finom lett! Imádjuk a cukkinit, úgyhogy odavan érte a család és nagyon gyorsan fogy...:) Tejföllel esszük. Én egy 25 cm x 12 cm-es formában sütöttem meg, de nem lett olyan magas, mint a képen, úgyhogy szerintem egy kisebbe érdemes. Köszi a receptet! :) (Ja, és nekem se kellett 1 óra, kb. 45 perc alatt sült meg.)

fogeling

Elkészítettem, de nekem nagyon édes, az ízvilága számomra így szörny?, pedig nagyon tetszik. Holnap kipróbálnám cukor nélkül, de nem tudom úgy jó lesz-e az állaga? Szerinted?

marjanka

Megcsináltam, de legközelebb a cukrot kihagyom bel?le! Útra vittem, nagyon jó volt a fasírozott mellé!!

DianaD

En is megcsinaltam, nagyon jol sikerult. :) Szerintem kell bele a cukor, es en meg egy evokanal mustart is tettem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.