Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-túrós lepény

Meggyes-túrós lepény
Meggyes-túrós lepény
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos meggyes piskótát akartam készíteni, végül ez lett belőle:) Már próbáltam szilvával és sárgabarackkal is, most a meggy volt soron.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Melegen és hidegen is nagyon finom. Esetleg vanília öntettel is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A meggyet kimagozzuk, meglocsoljuk rummal és rászórjuk a 2 ek porcukrot, majd állni hagyjuk.
  3. A lisztet, a  túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a búzadarát,  a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a tésztához keverjük.
  5. A tészta felét egy kivajazott tepsibe vagy jénai tálba tesszük, megszórjuk a meggy felével, rátesszük a tészta másik felét majd a maradék meggyet.
  6. Megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a margarint kis kockákra vágva rátesszük.
  7. Végül 35-40 perc alatt arany szinűre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 45 098
elküldve: 15
receptkönyvben: 609
elkészítve: 32/41
Facebookon megjelent: -

szakács

bokibo

Mióta szakács: 2011.05.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes lepény, meggyes tészta, meggyes-túros tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timancs
Timancs Tue, 2015-06-23 20:01

Nagyon finom lett, szuper állaggal! Én kanalaztam hozzá pár kanál görög joghurtot és friss meggyet tettem a tetejére. Kb egy órát nekem sütnöm kellett. Melegen rezgős volt, de hűlés után finom, szaftos állagú lett. Szerintem jó recept! Köszi!

judit7458
judit7458 Sat, 2014-05-10 15:14

Nagyon finom süti. Én kevertem bele 1 kanál tejfölt, így nagyon jó lett a tésztája.

Picijenci
Picijenci / Picijenci Mon, 2012-03-19 11:44

Nekem finom lett. :)
Tény, hogy melegen elég szétesős a tészta. Kihűlve kicsit dermedt a sok túró, úgy már tuti szépen lehet szeletelni. Amúgy 35 perc sütés tényleg elég neki. Számít az is, hogy tényleg elő volt-e melegítve neki a hely. :p
Lehet, hogyha legközelebb készíteném, pár deka túró mínusz és helyette inkább több lisztet tennék bele.

bokibo
bokibo / bokibo Mon, 2012-03-19 11:45

Örülök, hogy ízlett:) Én néha teszek hozzá búzadarát,az kicsit felszívja a levet.

Manolya
Manolya / Manolya Mon, 2012-01-30 21:30

Nekem se igazán sikerült, nem lehet hogy elírtál vmit a receptben? Nekem is szétesik, most tettem még vissza hátha jobb lesz, de igazából nincs mi összefogja sztem.

bokibo
bokibo / bokibo Sun, 2011-07-03 16:00

Lehet, hogy a meggy sok levet engedett:( Én csak a meggyet kanalazom rá, a levét nem. Tegnap csináltam pont, nekem tökéletes lett. Sajnálom, hogy nem sikerült:( 35 perc pedig bőven elég!

Magika71
Magika71 Sun, 2011-07-03 15:01

Sajnos nekem nem sikerült. Úgy kellett kikanalazni, pedig cca 60 percig sütöttem.

635
tehéntúró 50 dkg
tojás 3 db
búzadara 3 evőkanál
sütőpor 1 csomag
porcukor 10 dkg
finomliszt 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 6 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
meggy 50 dkg
rum 1 ek
porcukor 2 ek