r
Nosalty Logó

Hagyományos zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Hagyományos zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1649 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2446.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    2264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 275 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14679.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    13584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    4967 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6373 micro
Összesen 1649 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha friss zöldbabunk van, megtisztítjuk, és rézsútosan 2 cm-es darabokra vágjuk. Forró csontlében vagy vízben kezdjük főzni. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. Ha a zöldbab majdnem puhára főtt, elkészítjük a rántást. Ehhez a zsírt felhevítjük, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a lisztet. Belekeverjük a vöröshagymát, és gyakran keverve puhára pároljuk. Ha a rántás zsemleszínű, a hagyma is elkészült. Ekkor adjuk hozzá - a tűzről lehúzva - a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a petrezselyemzöldet. Hideg vizet öntünk hozzá, és habverővel simára keverjük. Az elkészült rántást folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük.
  3. A levest sóval, ecettel, esetleg őrölt borssal ízesítjük. A tejfölhöz keverünk egy keveset a leves levéből, majd hozzáadjuk a leveshez. Pár percig még főzzük.
  4. A hagyományos zöldbablevest csipetkével tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 94
  • 7 napos nézettség: 679
  • Össznézettség: 129312
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagyományos zöldbableves
NapsütötteVidékünkön 152 recept

A recept Turós Emil régi szakácskönyvében található. A zöldbableves soha nem volt a kedvenc fogásom, de ez a recept mindent megváltoztatott. Ajánlom mindenkinek, kitűnő fogás!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek