Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos zöldbableves

Hagyományos zöldbableves
Hagyományos zöldbableves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Turós Emil régi szakácskönyvében található. A zöldbableves soha nem volt a kedvenc fogásom, de ez a recept mindent megváltoztatott. Ajánlom mindenkinek, kitűnő fogás!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha friss zöldbabunk van, megtisztítjuk, és rézsútosan 2 cm-es darabokra vágjuk. Forró csontlében vagy vízben kezdjük főzni. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. Ha a zöldbab majdnem puhára főtt, elkészítjük a rántást. Ehhez a zsírt felhevítjük, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a lisztet. Belekeverjük a vöröshagymát, és gyakran keverve puhára pároljuk. Ha a rántás zsemleszínű, a hagyma is elkészült. Ekkor adjuk hozzá - a tűzről lehúzva - a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a petrezselyemzöldet. Hideg vizet öntünk hozzá, és habverővel simára keverjük. Az elkészült rántást folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük.
  3. A levest sóval, ecettel, esetleg őrölt borssal ízesítjük. A tejfölhöz keverünk egy keveset a leves levéből, majd hozzáadjuk a leveshez. Pár percig még főzzük.
  4. A hagyományos zöldbablevest csipetkével tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves, régies zöldbableves, tejfölös zöldbableves, zöldbableves egyszerűen, zöldbableves tejfölösen, zöldbableves rántva, ecetes zöldbableves, zöldbableves ecettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

273
zöldbab 600 g
csontlé 3000 ml
sertészsír 80 g
finomliszt 60 g
vöröshagyma 25 g
fokhagyma 2.5 g
fűszerpaprika 2.5 g
petrezselyem 1 csokor
10 g
ecet 15 ml
tejföl 150 ml