Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépafasírt karalábéval

Sárgarépafasírt karalábéval
Sárgarépafasírt karalábéval
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valójában kétféle maradékot akartam felhasználni: a gyümölcscentrifugában maradt répát (1 kg répa után kb. 30 dkg maradt), és a süti sütésből maradt tojásfehérjét. A centrifugában maradt maradékokat mindig felhasználom kenyérsütéshez, sütikbe, vagy ilyen fasírtokba. Ha így készül a fasírt, természetesen nem kell állni hagyni, és kinyomkodni :)

Ehetjük körettel, előételként, vagy szendvicsbe is tehetjük.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sajtreszelőn lereszeljük a répát. Káposztareszelőn lereszeljük a karalábét. Állni hagyjuk egy félórát, majd kicsit kinyomkodjuk.
  2. Összekeverjük sóval, zabpehellyel, lenmaggal, és 2 órát állni hagyjuk.
  3. Hozzákeverjük a tojásfehérjét, a petrezselymet.
  4. Muffin formákat kivajazunk, kenyérmorzsával megszórjuk, és megtöltjük a répás keverékkel.
  5. Tetejét megszórjuk lenmaggal, majd közepes hőfokon addig sütjük, amíg megpirul.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 832
elküldve: 0
receptkönyvben: 292
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zabpelyhes répafasírt, sárgarépa fasírt, zöldségfasírt

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PumpkinPie
PumpkinPie Thu, 2015-11-26 10:57

Szia! Ma el szeretném készíteni ezt a receptet. Az a kérdésem, hogy a tojás sárgáját nem lehet bele tenni? Sajnálom kidobni. Előre is köszönöm a választ.
Üdv.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2015-11-27 22:34

szia, természetesen beleteheted azt is. Ezt a receptet éppen egy maradékfelhasználós napon találtam ki, emiatt van benne csak a fehérje.

pelvana
pelvana Mon, 2014-09-08 15:29

Szia! Ha vacsorára szeretném, milyen mártogatós illene hozzá? Köszi a segítséget.
Üdv PAndi

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2014-09-12 09:21

Szia, kissé késve, de a válaszom: valmailyen joghurtos mártogatóval, amit fűszerezhetsz arab fűszerekkel, friss zöldekkel, vagy tahini szósszal is nagyon finom. Üdv, Zilka

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-10-14 21:14

A gyümölcsök maradékát mindig sütibe teszem, de lehet belőlük mindenféle golyókat is csinálni keksszel vagy zabpehellyel. Én örülök, hogy a mamám mindig arra tanított, tisztelni kell mindent, amit megeszünk. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-10-15 13:11

Engem is ugyanerre tanítottak, így nálam is az van, hogy ételt kidobni szentségtörés, csak nagyon indokolt esetben teszem meg. Ötletesnek és rugalmasnak kell lenni, és nem megy semmi veszendőbe. A kidobálás csak a mai világ hozadéka, a régiek is felhasználtak mindent, hiszen úgy természetes. :)

witch
witch / witch Mon, 2013-10-14 13:47

Szia, ugy tudom az egesz lenmag csak "atszalad" rajtunk.
Az aztatas ezt befolyasolna?
udv:witch

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-10-14 21:10

Szia Witch, valójában a zabpehely miatt hagytam állni, a lenmag így nem puhul meg, csak ha forró vízben főzzük. Ha egészben fogyasztjuk, inkább a rostanyagtartalma miatt jó. Az egyéb jótékony hatásai eléréséhez érdemes kissé megtörni, vagy ledarálni, és úgy az ételbe tenni. (nem mellesleg jó kötőanyag is, de ebben az ételben direkt nem akartam úgy használni, mert már ott volt a tojásfehérje :)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-14 12:43

Gondoltam, hogy Te vagy e recept mögött :) sok jó ötletet adtál a leírásokkal, köszönöm! T:)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-10-14 12:56

Orulok! Sokaig azert utaltam a gyumolcscentrifugat, mert annyi hulladekanyag keletkezik, de aztan gyorsan kitalaltam, mit lehet vele kezdeni :)

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-15 00:23

Én ugyanígy gondolkodtam, de nem találtam ki semmit sajnos...Te egy kis Zöldségvarázsló vagy :P nagyon eredetiek a receptjeid; igen értékelem őket! Kellemes hetet, T:)

141
sárgarépa 4 közepes db
karalábé 1 közepes db
zabpehely 3 ek
tojásfehérje 2 db
lenmag 2 ek
2 kávéskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek