Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejes tökfőzelék

Fokhagymás-tejes tökfőzelék
Fokhagymás-tejes tökfőzelék
29 perc / előkészület: 2 perc főzés: 25 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha életemben nem szerettem a tökfőzeléket, kivéve persze Mamáét. Hasonlóképpen készítette, talán annyi különbséggel, hogy az olaj helyett zsírt használt, gondolom én, mert a pontos receptet már nem tudhatom meg sajnos. Mindenesetre hasonló az ízvilága, mint amilyet Ő készített, de természetesen olyan finomat senki sem tud. :)

hozzávalók / 4 adag

A tökhöz

A rántáshoz

ajánlat

Rántott húsos palacsintát sütöttem mellé. De finom egy jó szaftos pörkölttel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt annyi tejjel öntjük fel, hogy ne lepje el. Beletesszük az ecetet, sót, cukrot, fehérborsot.
  2. Elkészítjük a rántást: Az olajon megfuttatjuk a lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a tökhöz. Kb. 20 percig főzzük.
  3. Beletesszük az áttört fokhagymát, az összevágott kaprot. Összeforraljuk, majd a legvégén belekeverjük a tejfölt.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 89 298
elküldve: 10
receptkönyvben: 691
elkészítve: 61/77
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tökfőzelék, kapros tökfőzelék, fokhagymás tökfőzelék

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Fri, 2016-06-10 16:44

Én pörköltalapot készítek/hagyma olajon dinsztel,pirospaprika/ebbe teszem a gyalulttököt,sózom,pici cukrot teszek bele,10 percig párolom,enged annyi levet,hogy csak egy deci víz kell hozzá ,egy evőkanál ecetet teszek bele,az íze miatt és azért,hogy a tök ne főljön pépessé,valamint egy csokor vágott kaprot. Megkeverem óvatosan és 2 evőkanál lisztet símára keverek 1 dl.vízzel és 2 dl tejföllel,behabarom a főzeléket.
A világ legfinomabb tökfőzeléke!

Kata58
Kata58 Thu, 2015-11-12 13:54

Újra megcsinálom, mert a múltkori nagyon finom lett...almaecetet használok..

Bamanna
Bamanna Mon, 2014-09-08 11:21

Sziasztok!
Nekem a tej az ecettől grízes lett, és főzés közben sem lett homogén. Másnak ez nem okozott problémát?? Így nem lett gusztusos az egész.

iudit
iudit Thu, 2014-07-31 19:57

En lereszelem gyufaszal vastagsagura (a szalmakrumpli reszelonek az aprobb kesevel), hagymat is reszelek hozza, na es aprora vagott kapor is kell. Olajjal es egy kis vizzel, fodo alatt puhara parolom.Megszorom 1-2 kanal liszttel es felengedem enyhen savanyu tejjel (joghurtot keverek tejjel vagy tejet egy kis ecettel - ki milyen savanyun szereti) Es persz sozni kell.

angina
angina Fri, 2014-07-04 11:01

Érdeklődnék,hogy a tej miatt nem ég neked oda? Én kevergettem,de nagyon odakozmált az edény aljára :-( Köszönöm válaszod!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-07-07 19:31

Szia!
Nekem még soha nem égett le.
Próbáld meg kisebb lángon fözni és gyakrabban kevergetni.
Üdv:Mercedes

160
közönséges tök 1 kg
kapor 1 csokor
tej 1.5 dl
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 1 ek
ecet 1 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál