Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis őzgerinc

Ribizlis őzgerinc
Ribizlis őzgerinc
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, ízletes gyümölcsös pitét kapunk, benne rejlő ribizliszemekkel.... Aki akarja, tálaláskor megszórhatja porcukorral.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy finom leves vagy főzelék után klassz, gyümölcsös édesség!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 egész tojást a cukorral habzásig verjük, hozzáadjuk a pici sót, a sütőport és a lisztet, végül a hideg tejet. Jó simára keverjük.
  2. Vajjal kikent, liszttel beszórt gerincformába öntjük a fele tésztamennyiséget. Ezt  félig megsütjük.
  3. Majd kivesszük, rászórjuk a (mosott, lecsurgatott) ribizlit, a 2-3 ek cukorral megszórjuk, majd kevés morzsával meghintjük. Végül ráöntjük a maradék tésztát.
  4. Világosbarnára sütjük. (Tűpróba!)
  5. Kihűlve a bordáknál szeletelve tálaljuk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 228
elküldve: 43
receptkönyvben: 728
elkészítve: 18/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piros ribizlis őzgerinc, ribizlis őzgerinc, ribizlis pite

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anidala
anidala Sun, 2014-01-05 20:09

Málnával helyettesítettem a ribizlit, mindent a leírás szerint csináltam, de nekem is szétesett az elején....még melegen próbáltam kivenni, de szétnyílt. Aztán mikor teljesen kihűlt, már nem csúszott szét. Nagy sikere volt. Biztos hogy még párszor megcsinálom :)

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2014-01-06 19:11

Minden süteményt mindig meg kellene várni,hogy kihűljön........aztán utána már jó is.. :-))

zsuzsuska
Zsuzsuska / zsuzsuska Wed, 2013-06-12 19:13

Pedig mindent úgy csináltam és a ribizli mentén szétcsúszott.lehet jobban ki kellet volna hűlnie.na majd legközelebb...

holdika
holdika Tue, 2013-06-11 20:02

Azt már csak neked kell tudnod,hogy mit műveltél vele.Mindahányszor megsütöttem,tökéletes lett,és finom is....

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2013-06-11 19:59

Gyakorlat teszi a mestert!!Valamit nagyon elronthattál,nem eshet szét ha mindent a leírás alapján csináltál. :-))

Zsanci30
Zsanci30 Sun, 2013-05-26 18:06

Isteni lett!! Eperrel csináltam, nem győzöm fogadni a dicséreteket :)

dallam'75
dallam'75 Tue, 2012-11-20 16:38

szia ilus! mit jelent hogy félig megsütöm? Illetve mennyire édes ez a süti, inkább savanykás? Férjem nem szereti a porcukrot, de az édes dolgokat igen :) Szóval hogy bolondítsam meg szted? Rakjam pl. van. pudingba a ribizlit? Aztán a tésztára, működhet? Persze ha elég édes, akkor stornó a változat . :)

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2012-11-20 17:25

Félig megsütés?-amíg még ragad a tészta,és nem sül meg annyira,hogy ha beleszúrsz egy fogvájót, tiszta marad.
A ribizli savanykás gyümölcs,ez a te férjednek lehet nem ízlene.Bár ha több cukorral szórnád meg,akkor elképzelhető. A pudingot ne tedd bele,hanem melléje kínáld,meglocsolva a felszeletelt sütit.Próbáld ki,hátha erre azt mondja,hogy nem is rossz....... :-))

szaboagi
szaboagi Sun, 2012-07-01 10:29

Nagyon egyszerű volt megcsinálni, zsemlemorzsa helyett édes
kekszmorzsát tettem rá, nagyon finom lett!

389
tojás 3 db
cukor 2 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
finomliszt 14 evőkanál
tej 1.5 dl
piros ribizli 30 dkg
cukor 2 ek
zsemlemorzsa 1 teáskanál
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál