r
Nosalty Logó

Zöldbabos penne császárszalonnával

Gizi
Zöldbabos penne császárszalonnával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

625
Kalória
20.5g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
220.6g
Víz
50.5g
Koleszterin
5.5g
Rost
9.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    882.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    906 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    485 micro
  • β-karotin
    3272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3785 micro
Összesen 2500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
  2. A szalonnát vékonyan szeleteljük, és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre.
  3. Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 ek olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
  4. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
  5. A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
  6. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és keverjük össze.
  7. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a közben elkészített zöldbabos raguval.
  8. Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...