Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban

Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban
Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a  Pataki Kerámiagyár pályázatára írtam és készítettem el. Úgy tűnik, többszörösen is megérte: egyrészt isteni finom lett, másrészt kaptam érte díjacskát :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A római tálnak hála, a hosszú sütési idő ellenére a zöldségek roppanósak maradnak.
Salátával főételnek, húshoz köretnek kiváló. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk hideg vízbe. 
  2. Megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket.
  3. Kivajazzuk a tálat.
  4. Rétegenként lerakjuk a zöldségeket, minden réteget sózunk, borsozunk, meghintünk szerecsendióval, kakukkfűvel, és reszelt sajttal. 
  5. A mascarponét simára keverjük a tejszínnel.
  6. Az edény aljára szórjuk a fokhagymagerezdeket, és a tejszínes keveréket a zöldségréteg alá öntjük.
  7. Hideg sütőben kezdjük meg a sütést, 10 percre 100 C-on, majd emeljük a hőmérsékletet 200 C-ra. Így sütjük további 80 percig.
  8. Kivesszük a tálat a sütőből, a zöldségek tetejét megszórjuk reszelt sajttal és vajdarabokkal, majd további 30 percig, fedő nélkül aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x25x15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 154
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

római tálban sült zöldségek, sült zöldségek római tálban, sült zöldségek mascarponés-tejszínes mártásban

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-10-07 23:36

Anikó kedves, csak ismételni tudom az előttem szólókat: Szívből gratulálunk!:))) Biztosan nagyon finom, és ráadásul olyan szép, kellemes a kép! Puszi: Mrs Smith

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-10-07 22:19

Csatlakozom a lájkolókhoz,nagyon klassz recept,a blogodon lévő fotó is nagyon szép!
Jah,és gratulálok!:)
üdv:Zuzu

modosa
modosa / modosa Thu, 2010-10-07 12:22

Hihi, köszönöm :) Nincs kedved indulni a következő versenyen? Tutti befutó lennél és azt is biztosan díjazzák egy szép készlettel. pusziA

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-10-07 12:16

Hű, itt megint minden gyönyörűséges...gratin, kép, tányér...Én is nagyon gratula a díjhoz :)
puszillak!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-10-07 11:53

Bakker, szóval 2 díjat is kaptál....anyááám, nagyon büszkék vagyunk Rád. Mert ugye a vadrizses meg különdíjas lett. Gyönyörű a készlet!!!!!!!! Odavagyok a porcelénokért.

723
burgonya 70 dkg
sárgarépa 50 dkg
zöldbab 30 dkg
fehérrépa 10 dkg
szerecsendió 1 kk
főzőtejszín 3 dl
mascarpone 250 g
parmezán sajt 15 dkg
kakukkfű 3 szál
fokhagyma 3 gerezd
vaj 2 dkg