Nosalty Logó

Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takibácsi
Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Összesen 863 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Összesen 5176 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Összesen 105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 863 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8126.9 g
  • Cink
    280 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    219 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2843 mg
  • Nátrium
    3223 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2900.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    661 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    123 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    1163 micro
  • β-karotin
    8312 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3054 micro
Összesen 5176 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Elkészítés

A ropogós csirkecombok

  1. A csirkecombokat fűszerezzük ízlés szerint. Én a következő fűszereket használtam: só, bors, majoranna, bazsalikom, szárított snidling, fűszerpaprika, mustár, napraforgó olaj.
  2. Egy sütő edényt (tepsi, üvegtál stb.) kenjünk ki olajjal. A húst tegyük az edénybe, fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe 200 fokon kb. 50-60 percre.
  3. Ha már majdnem készre sült a hús, a fóliát vegyük le az edényről, a hús alatt lévő pecsenye lével többször átkenve süssük tovább a combokat, míg szép pirosra és ropogósra nem sülnek.

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

  1. A császárszalonnát vágjuk apró kockára. Tegyük egy edénybe (amibe az egész lecsó bele fog férni), és lassú tűzön süssük meg.
  2. Tegyük hozzá a félbevágott majd felkarikázott vöröshagymát, és addig süssük, míg kicsit megfonnyad.
  3. Ezután tegyük hozzá a feldarabolt paprikákat, és lefedve kicsit fonnyasszuk meg ezt is.
  4. Legvégül tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 20 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Fontos, hogy érett és zamatos paradicsomot használjunk. Ettől és a kaliforniai paprikától kicsit édeskés lesz a lecsónk.
  5. Mikor elkészült, a fedőt levéve kicsit főzzünk el a levéből. Ha nem lett elég édes, 1-2 csipet cukrot, vagy egy kevés mézet tehetünk hozzá.

Gnocchi

  1. A krumplit héjastól főzzük meg. Nagyjából egyforma méretű egyedeket válogassunk össze, hogy egyformán főjenek. Ha lehet, minél "lisztesebb" krumplit használjunk, annál kevesebb liszt kell majd hozzá. A megfőtt krumplit még melegen hámozzuk meg, törjük össze, és tegyük félre kicsit hűlni.
  2. Ha meghűlt, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a sót, és gyúrjunk belőle egy lágy, de nem ragacsos tésztát.
  3. Közben közepes lángon egy fej apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megsütünk és megpirítunk, majd a kész tésztához adjuk, és jól beledolgozzuk azt.
  4. A tésztát kis adagokban nyújtsuk ki, vagy sodorjuk 1-3 cm vastag csíkká, rúddá, majd daraboljuk fel hasonló méretűre. A kis darabokból pici golyókat vagy nudlikat gyúrhatunk, vagy egyszerűen csak úgy hagyjuk, ahogy sikerült feldarabolni.
  5. Forró sós vízbe tesszük, és megfőzzük. Akkor főtt meg, amikor feljön a víz tetejére. A megfőtt gnocchikat leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.

A tálalás

  1. A csirkecombot, a gnocchit és a lecsót egy tányéron, együtt tálaljuk.
  2. A tejfölt és a túrót összekeverjük úgy, hogy egy laza, szinte locsolható állagú masszát kapjunk. Kicsit megsózzuk, majd a gnocchira locsoljuk.
  3. Frissen, melegen fogyasszuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13741
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Takibácsi 26 recept

Ez egy igazi kalória bomba, úgyhogy aki fogyókúrázik, az most bátran kattintson tovább. Aki viszont szereti, hogy a különböző ízek izgalmasan váljanak eggyé szájában, annak feltétlenül ajánlom kipróbálni. Kell hozzá idő, úgyhogy ne egy gyorsan összedobom típusú vacsorát tervezzünk vele, de megéri a fáradtságot.

Hozzászólások

Marika nagyi

Biztos nagyon finom, és gusztusos. Azért az a gnocchi, nálunk nudli, egyes tájegységekben, bucinudli, /vagy bille mácsik/. Remélem nem sértettem meg senkit. Hirtelen eszembe jutottak a magyar nevei. üdvözlet .. Marika mama.

Takibácsi

Sért?dés abszolút nincs. Valóban jó kis nudli féle anyagból van, az alakja, formája lenne hivatott a nevét visszaadni (persze nem biztos, hogy sikerült :) )

Hozzávalók

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.