Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó római tálban

Lecsó római tálban
Lecsó római tálban
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű, hétköznapi egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsom héját lehúzzuk, majd a paprikával együtt felkarikázzuk.
  2. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, a virslit karikára vágjuk.
  3. A tarhonyát az olajon megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, virslit, paprikát, paradicsomot és összekeverjük.
  4. Az előzőleg beáztatott és vajjal kikent római tálba öntjük. Ezután felöntjük 4 dl megsózott, borsozott, vegetázott, paprikázott, tejföllel elkevert vízzel.
  5. Lefedve kb. 70 percig sütjük, amíg a tarhonya és a többi alapanyag megpuhul, illetve a folyadékot felszívja. A folyadéknak a tejföllel együtt kell 4 dl-nek lennie, ne legyen több!
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 980 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 50 397
elküldve: 16
receptkönyvben: 410
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
447 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás lecsó, római tálban készült tarhonyás lecsó, tejfölös-virslis lecsó tarhonyával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Sun, 2018-09-09 20:07

Ha nincs római tálam, jénai tálban is el lehet készíteni vagy ez esetben változtassak valamit a recepten/arányokon? Előre is köszönöm a választ.

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2018-09-09 22:49

Hogy őszinte legyek, én mindig római tálban szoktam készíteni, de szerintem jénaiban is jó lehet, a folyadékra szükség van mire elkészül azt felszívja.
Üdv. Kati

yoe
yoe Mon, 2018-09-03 19:17

Elkészítettem.Nagyon finom lett.Köszi a receptet!!!

lilóka
lilóka Sat, 2018-06-30 14:48

Elkészítettem, isteni lett! Köszönöm a receptet! :-)

Figura57
Figura57 Sat, 2018-09-22 22:43

Hat persze, nem is lecsó a lecsó egy kis nátrium-glutamát (e-621) nélkül. No meg egy kis tartósítószer is igazán kell bele, csak az íziért! https://webshop.hillvital.hu/etelizesito_karos_hatasa....Egészségedre, ha már " Ebbe bizony kell ".

672
zöldpaprika 50 dkg
paradicsom 2 nagy db
tarhonya 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
virsli 140 g
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
víz 3 dl
vaj 1 ek