Nosalty Logó

Lecsó római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Lecsó római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 674 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2692 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 674 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3433 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    450 micro
  • β-karotin
    2518 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1888 micro
Összesen 2692 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsom héját lehúzzuk, majd a paprikával együtt felkarikázzuk.
  2. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, a virslit karikára vágjuk.
  3. A tarhonyát az olajon megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, virslit, paprikát, paradicsomot és összekeverjük.
  4. Az előzőleg beáztatott és vajjal kikent római tálba öntjük. Ezután felöntjük 4 dl megsózott, borsozott, vegetázott, paprikázott, tejföllel elkevert vízzel.
  5. Lefedve kb. 70 percig sütjük, amíg a tarhonya és a többi alapanyag megpuhul, illetve a folyadékot felszívja. A folyadéknak a tejföllel együtt kell 4 dl-nek lennie, ne legyen több!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 69958
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Nagyon finom, könnyű, hétköznapi egytálétel.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-))

Figura57

vegeta? Istenek a mennyben!...

Katharosz

Ebbe bizony kell egy kis ételízesít?!

Figura57

Hat persze, nem is lecsó a lecsó egy kis nátrium-glutamát (e-621) nélkül. No meg egy kis tartósítószer is igazán kell bele, csak az íziért! https://webshop.hillvital.hu/etelizesito_karos_hatasa....Egészségedre, ha már " Ebbe bizony kell ".

lilóka

Elkészítettem, isteni lett! Köszönöm a receptet! :-)

yoe

Elkészítettem.Nagyon finom lett.Köszi a receptet!!!

Loukoumades

Ha nincs római tálam, jénai tálban is el lehet készíteni vagy ez esetben változtassak valamit a recepten/arányokon? El?re is köszönöm a választ.

Katharosz

Hogy ?szinte legyek, én mindig római tálban szoktam készíteni, de szerintem jénaiban is jó lehet, a folyadékra szükség van mire elkészül azt felszívja. Üdv. Kati

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.