r
Nosalty Logó

Temesvári sertésszelet

Zsuzsamama56
Temesvári sertésszelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

611
Kalória
48.8g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
33g
Zsír
354.1g
Víz
157.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5458.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2223 mg
  • Nátrium
    2053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1416.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    462 micro
  • β-karotin
    4728 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5307 micro
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben megforrósított olajon vagy főzővajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük.
  2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, 2 paradicsomot leforrázunk, meghámozunk és gerezdekre vágunk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, belenyomunk paprikakrémet, rászórjuk a pirospaprikát, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a zöldbabot. Kicsit összesütjük. Liszttel megszórjuk.
  3. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd 15 perc alatt puhára pároljuk, végén visszatesszük a húst. Tetejét petrezselyemmel és paradicsommal díszítjük, azonnal - forrón tálaljuk. Külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá. Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Sokféleképpen készül, én most ezt a nagyon finom receptet hoztam, akinek tetszik, készítse el. Nálunk ritkán készül, de akkor jó adagot sütök a húsból, hogy repetázni lehessen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...