r
Nosalty Logó

Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 696 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 2782 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 269 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 696 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    4231 micro
Összesen 2782 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2005 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a fűszerekkel, és tésztává gyúrjuk az apró kockákra vágott vajjal (ha nem áll össze, adunk hozzá egy kevés hideg vizet).
  2. Min. 30 percre hűtőbe rakjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt 165°-ra (hőlégkeveréses).
  4. A tésztát kinyújtjuk a pite forma alakjának megfelelően, és belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Az alját megszurkáljuk villával, majd kibéleljük alufóliával, és száraz babot/lencsét szórunk rá, így rakjuk meg vakon sütni, azaz elősütjük a tésztát. Azért van szükség a lencsére, hogy ne emelkedjen meg.

Töltelék

  1. A tojásokat a tejszínnel és a mascarponével, habverővel jól elkeverjük. Majd ízesítjük sóval, oregánóval, bazsalikommal.
  2. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és azzal is jól elkeverjük
  3. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, szárított paradicsomot.
  4. A tetejét megszórhatjuk még egy kis sajttal.
  5. Kivesszük a tésztát, kiöntjük belőle a babot, és kivesszük az alufóliát. Beleöntjük a tölteléket. A tetejére szórhatunk még reszelt parmezánt.
  6. 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14791
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Ma ebédre nem volt kedvem semmi bonyolultat készíteni, így esett a quiche-re a választásom. A quiche egy klasszikus francia étel, azt is szokták mondani, hogy a "franciák pizzája". Azt már kevesebben tudják, hogy német eredetű. A német határ közelében vasserpenyőben készítették. Neve a német kuchen (=sütemény) szóból franciásodott quiche-re.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek