Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis sült túrótorta

Ribizlis sült túrótorta
Ribizlis sült túrótorta
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptgyűjteményben találtam meg újból. Nálunk nagy sikere van. A ribizli savanyúságával kellemesen harmonizál a túró és a kakaós piskóta világához.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Bármilyen más gyümölcsöt rakhatunk a tejére. Ez csak ízlés kérdése. Bátran kísérletezzenek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez egy tálban tojás és a tej kivételével összekeverünk minden hozzávalót, majd a tojást és annyi tejet öntünk hozzá, hogy puha tésztát tudjunk gyúrni belőle.
  2. Ezután egy piteformába tesszük a tésztát, és lisztes kézzel egyenletesen elsimítjuk. Ha valakinek könnyebb, akkor nyugodtan kinyújthatja lisztezett deszkán. Villával megszurkáljuk, és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A töltelék nagyon egyszerű. Egy keverőtálba kimérjük az összes hozzávalót, és híg állagúra keverjük.
  4. A túrós tölteléket a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna.
  5. Hagyjuk kihűlni, akkor jó, ha a túró kissé "beesik". Addig elkészítjük a tortazselét a zacskón lévő utasítások alapján.
  6. A tetejét beborítjuk a ribizlivel, majd ráöntjük a tortazselét. 5-10 percig hűtőbe rakjuk dermedni, és kész is!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 446
elküldve: 22
receptkönyvben: 563
elkészítve: 21/23
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, túrós pite ribizlivel, gyümölcsös túrótorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edetto
edetto Sun, 2015-06-14 23:23

Kedves dorcus89! Tegnap megcsináltam a sütit a recepted alapján.A tészta azonban a tojás hozzáadása után már nagyon ragacsos lett, majd csak egy pici tejet mertem hozzáadni, de még rosszabb lett, majdnem folyós lett az állag. Sok-sok liszt hozzáadása után sikerült csak ismét gyúrhatóvá tenni. Mit rontottam el?

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2015-06-28 16:33

Szia! A tészta valamennyire ragacsos igen, én is pont tegnap csináltam és csak egy löttyintésnyi tejet raktam hozza, de nem baj hogy ragad. Bevajazom-porcukrozom előtte a formát és én kisebb adagokban belekanalazom majd kézzel egyenletesen szétoszlatom a piteformába. De így is átsül, neked végül jól átsült a tészta?

689
finomliszt 22 dkg
margarin 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
porcukor 7 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
tehéntúró 25 dkg
tejföl 15 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
vaj 5 dkg
finomliszt 2.5 dkg
piros ribizli 20 dkg
tortazselé 1 csomag