Meggyes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Redy

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g meggy113 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
15g lekvár/ dzsem42 kcal
-
13g dió82 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
Összesen
1298
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g meggy450 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
50g dió327 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
5185
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
48g meggy22 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
12g margarin86 kcal
-
0.7g disznózsír6 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
2.9g lekvár/ dzsem8 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
1.4g porcukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.4g zsemlemorzsa6 kcal
Összesen
249
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 70 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1387.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 247.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2123 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
1298
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 83.6 g
Zsír
-
Összesen 280.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5548.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1340 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 2331 mg
-
Nátrium 1326 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 599.4 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 990 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 2144 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 8494 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1324 micro
Összesen
5185
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
249
Kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
1 ek disznózsír
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek lekvár/ dzsem
-
3 dkg porcukor
-
1 csipet fahéj
-
3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A meggyet kimagozzuk, és szűrőn lecsepegtetjük, ízlés szerint ( kb. 2 ek.) cukorral megszórjuk.
- A tésztához a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, az egész tojással és az 1db sárgájával, a zsírral és annyi tejföllel keverjük össze, hogy puhán nyújtható tésztánk legyen. 1-2 órát pihentetjük.
- A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét nagy tepsi méretűre nyújtjuk.
- Megkenjük a lekvárral, és zsemlemorzsával megszórjuk.
- Erre jön rá a lecsepegtetett meggy, melyet megszórunk a porcukros dió-fahéj keverékkel.
- A másik fél tésztát szintén tepsi méretűre nyújtjuk, és rátesszük.
- Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, lassú tűznél 25-30 percig sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 1391
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 182002
- Feltöltés dátuma: 2010. június 19.
Ajánló
Én most friss meggyből készítettem, szilvalekvárt kentem alulra.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Redy
66 recept
Ez a recept drága Nagyikám "alap-pitereceptje", lehet készíteni más gyümölcsökkel is (cseresznye, alma, szilva stb.), szerintem elronthatatlan. Vékony tésztájú, sok töltelékes pite lesz belőle. Ha jól emlékszem, ezzel kezdtem sütemény-készítő pályafutásomat, persze akkor még Nagyi segítő támogatásával. Ja, és a fotón a Mama készítette terítő emeli az amúgy isteni süti fényét!
Hozzászólások (39)
Nagyon szép, mind2!:)
Redy, A tojássárgája a kenéshez kell, vagy azt is a tésztába kell tenni? W.
A tojássárgáját a tésztához kell tenni, a tetejét nem kell kenni semmivel! ü Edit
Meg sütöttem isteni finom lett.
Én is megsütöttem, nagyon jó lett, köszönjük a Mamádnak a receptet! És köszi a hozzászólást, végül magamtól is a tésztába tettem :-) Wendy
Sziasztok! Köszönöm a dícsér? szavakat, mely igazából a Nagyimat illeti, aki már nincs köztünk! :-( ü Edit
Véletlenül a tojássárgáját nem a tésztába tettem, hanem megkentem vele a sütit és nagyon szép lett t?le porcukor nélkül is! Nálam nem volt otthon dió és lekvárnak eperdzsemet használtam. Tényleg nagyon finom lett, nem is volt olyan nagy ördöngösség elkészíteni, máskor is megcsinálom. Köszi a receptet!
Örülök mindenki sikerének, javítottam a receptet, hogy egyértelm? legyen: a sárgáját a tésztához kell tenni! ü Edit
Szia Redy! Megcsináltam ma ezt a receptet és isteni finom lett! Már nagyon várom,hogy a párom is megkóstolja,mert megleoi lesz neki. Köszönöm a receptet.
Jaj,ez olyan jól néz ki!Minél el?bb meg akarom sütni!
Én is meggyeset sütöttem ma, de éleszt?s tésztából és darabos diót tettem bele, nagyon finom lett.
Köszönöm a receptet. Már saját receptkönyvbe van. Még ma megsütöm.Szerintem egy "kezd?nek" sem jelenthet gondot az elkészitése, olyan alapos, jó a receptleirás. üdv.edi
Sziasztok! Hát összeraktam a meggyes süttimüttit!!!! Nekem ette a tejfölt, ment bele vagy 5 nagy kanállal. Most kóstolgatva ugy érzem, még mehetett volna bele tejföl. Nekem még az 5 nagy kanállal is inkább rugalmas tészta lett mikor kivettem a hüt?b?l. Jajjjjj! Lehet, hogy nem hüt?be kellett volna tenni????? Most nézem ez nem volt jelölve :-( A fenébe. Figyelmetlen voltam. Egyébként nagyszerü süti. Hétvégén csinálok még egyszer, ott már nem fogom hüt?be tenni :-( Nagyszerü ötlet volt most meggy szezonba feltenni a receptet. Köszönöm. Ja!!!!! A receptben nem volt irva só!! Én minden tésztába (édes pitékbe is) szoktam egy csipetet tenni, másképp olyan izetlen nekem. Égnek áll a hajam az olyantól, mikor a magazinokban fáziskéséssel jelennek meg receptek. pl. epernek, málnának már hire hamva nincs, erre megjelennek a gyönyörü képekkel az epres, málnás receptek :-(
Szia! Ma megsütöttem, és igazán nagyon fincsi lett!!! Ki fogom próbálni másféle friss gyümölccsel is, pl ?szi-sárgabarack. Biztosan azzal is finom! Egy kérdés: a tésztájába nem kell egy pici cukor, mert nekem egy kicsit ízetlen lett, de megoldottam, mert több porcukrot raktam a tetejére. Köszönöm a receptet, felveszem a saját "repertoáromba"!!
megcsináltam a sütit és mennyei lett:))csak azt változtattam rajta. hogy tettem a tésztába édesít?szert, a meggyeket meg meglocsoltam rumaromával..szóval semmi cukor nem került bele, és mégis szuper lett!! köszi a receptet!
Én is meggyeset sütöttem ma, de éleszt?s tésztából és darabos diót tettem bele, nagyon finom lett.
nagyon jol nez ki meg fogom csinalni
Szia Redy Edi! A tésztájába nem kell cukor??? lehet hogy nem kell és jól írtad csak kérdezem. Judit
Én nem tettem, de ahogy látod mások megpróbálták édesíteni, mert ?k édesebben szeretik. A nagyim receptjében nincs cukor a tésztában! Jó sütögetést Edit
Ma megsütöttem,nagyon finom ,olyan igazi meggyes réteshez hasonlít az állaga és íze.