Nosalty Logó

Meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1298 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5185 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1298 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5548.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    990 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2144 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8494 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 5185 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, és szűrőn lecsepegtetjük, ízlés szerint ( kb. 2 ek.) cukorral megszórjuk.
  2. A tésztához a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, az egész tojással és az 1db sárgájával, a zsírral és annyi tejföllel keverjük össze, hogy puhán nyújtható tésztánk legyen. 1-2 órát pihentetjük.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét nagy tepsi méretűre nyújtjuk.
  4. Megkenjük a lekvárral, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  5. Erre jön rá a lecsepegtetett meggy, melyet megszórunk a porcukros dió-fahéj keverékkel.
  6. A másik fél tésztát szintén tepsi méretűre nyújtjuk, és rátesszük.
  7. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, lassú tűznél 25-30 percig sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 349
  • 7 napos nézettség: 840
  • Össznézettség: 161615
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Ajánló

Én most friss meggyből készítettem, szilvalekvárt kentem alulra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept drága Nagyikám "alap-pitereceptje", lehet készíteni más gyümölcsökkel is (cseresznye, alma, szilva stb.), szerintem elronthatatlan. Vékony tésztájú, sok töltelékes pite lesz belőle. Ha jól emlékszem, ezzel kezdtem sütemény-készítő pályafutásomat, persze akkor még Nagyi segítő támogatásával. Ja, és a fotón a Mama készítette terítő emeli az amúgy isteni süti fényét!  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szép, mind2!:)

Wendy

Redy, A tojássárgája a kenéshez kell, vagy azt is a tésztába kell tenni? W.

Redy

A tojássárgáját a tésztához kell tenni, a tetejét nem kell kenni semmivel! ü Edit

Törölt felhasználó

Meg sütöttem isteni finom lett.

Wendy

Én is megsütöttem, nagyon jó lett, köszönjük a Mamádnak a receptet! És köszi a hozzászólást, végül magamtól is a tésztába tettem :-) Wendy

Redy

Sziasztok! Köszönöm a dícsér? szavakat, mely igazából a Nagyimat illeti, aki már nincs köztünk! :-( ü Edit

pagota

Véletlenül a tojássárgáját nem a tésztába tettem, hanem megkentem vele a sütit és nagyon szép lett t?le porcukor nélkül is! Nálam nem volt otthon dió és lekvárnak eperdzsemet használtam. Tényleg nagyon finom lett, nem is volt olyan nagy ördöngösség elkészíteni, máskor is megcsinálom. Köszi a receptet!

Redy

Örülök mindenki sikerének, javítottam a receptet, hogy egyértelm? legyen: a sárgáját a tésztához kell tenni! ü Edit

Törölt felhasználó

Szia Redy! Megcsináltam ma ezt a receptet és isteni finom lett! Már nagyon várom,hogy a párom is megkóstolja,mert megleoi lesz neki. Köszönöm a receptet.

anyamaci 22

Jaj,ez olyan jól néz ki!Minél el?bb meg akarom sütni!

Törölt felhasználó

Én is meggyeset sütöttem ma, de éleszt?s tésztából és darabos diót tettem bele, nagyon finom lett.

gömbicica

Köszönöm a receptet. Már saját receptkönyvbe van. Még ma megsütöm.Szerintem egy "kezd?nek" sem jelenthet gondot az elkészitése, olyan alapos, jó a receptleirás. üdv.edi

gömbicica

Sziasztok! Hát összeraktam a meggyes süttimüttit!!!! Nekem ette a tejfölt, ment bele vagy 5 nagy kanállal. Most kóstolgatva ugy érzem, még mehetett volna bele tejföl. Nekem még az 5 nagy kanállal is inkább rugalmas tészta lett mikor kivettem a hüt?b?l. Jajjjjj! Lehet, hogy nem hüt?be kellett volna tenni????? Most nézem ez nem volt jelölve :-( A fenébe. Figyelmetlen voltam. Egyébként nagyszerü süti. Hétvégén csinálok még egyszer, ott már nem fogom hüt?be tenni :-( Nagyszerü ötlet volt most meggy szezonba feltenni a receptet. Köszönöm. Ja!!!!! A receptben nem volt irva só!! Én minden tésztába (édes pitékbe is) szoktam egy csipetet tenni, másképp olyan izetlen nekem. Égnek áll a hajam az olyantól, mikor a magazinokban fáziskéséssel jelennek meg receptek. pl. epernek, málnának már hire hamva nincs, erre megjelennek a gyönyörü képekkel az epres, málnás receptek :-(

Törölt felhasználó

Szia! Ma megsütöttem, és igazán nagyon fincsi lett!!! Ki fogom próbálni másféle friss gyümölccsel is, pl ?szi-sárgabarack. Biztosan azzal is finom! Egy kérdés: a tésztájába nem kell egy pici cukor, mert nekem egy kicsit ízetlen lett, de megoldottam, mert több porcukrot raktam a tetejére. Köszönöm a receptet, felveszem a saját "repertoáromba"!!

Törölt felhasználó

megcsináltam a sütit és mennyei lett:))csak azt változtattam rajta. hogy tettem a tésztába édesít?szert, a meggyeket meg meglocsoltam rumaromával..szóval semmi cukor nem került bele, és mégis szuper lett!! köszi a receptet!

Törölt felhasználó

 Én is meggyeset sütöttem ma, de éleszt?s tésztából és darabos diót tettem bele, nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

 nagyon jol nez ki meg fogom csinalni

Juditka

Szia Redy Edi! A tésztájába nem kell cukor??? lehet hogy nem kell és jól írtad csak kérdezem. Judit

Redy

Én nem tettem, de ahogy látod mások megpróbálták édesíteni, mert ?k édesebben szeretik. A nagyim receptjében nincs cukor a tésztában! Jó sütögetést Edit

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem,nagyon finom ,olyan igazi meggyes réteshez hasonlít az állaga és íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek