r
Nosalty Logó

Meggyes pite

Redy
Meggyes pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1298
Kalória
20.9g
Fehérje
149.9g
Szénhidrát
70g
Zsír
247.5g
Víz
111.7g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
35.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5548.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    599.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    990 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2144 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8494 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 5185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, és szűrőn lecsepegtetjük, ízlés szerint ( kb. 2 ek.) cukorral megszórjuk.
  2. A tésztához a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, az egész tojással és az 1db sárgájával, a zsírral és annyi tejföllel keverjük össze, hogy puhán nyújtható tésztánk legyen. 1-2 órát pihentetjük.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét nagy tepsi méretűre nyújtjuk.
  4. Megkenjük a lekvárral, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  5. Erre jön rá a lecsepegtetett meggy, melyet megszórunk a porcukros dió-fahéj keverékkel.
  6. A másik fél tésztát szintén tepsi méretűre nyújtjuk, és rátesszük.
  7. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, lassú tűznél 25-30 percig sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28

Ez a recept drága Nagyikám "alap-pitereceptje", lehet készíteni más gyümölcsökkel is (cseresznye, alma, szilva stb.), szerintem elronthatatlan. Vékony tésztájú, sok töltelékes pite lesz belőle. Ha jól emlékszem, ezzel kezdtem sütemény-készítő pályafutásomat, persze akkor még Nagyi segítő támogatásával. Ja, és a fotón a Mama készítette terítő emeli az amúgy isteni süti fényét!  

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...