r
Nosalty Logó

Vadasos-paprikás-fűszeres tarja krokettel és tésztával

NS
Vadasos-paprikás-fűszeres tarja krokettel és tésztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús pácolása

sajtos krokett

mártás

1547
Kalória
64g
Fehérje
166g
Szénhidrát
68.4g
Zsír
409g
Víz
273.9g
Koleszterin
13.4g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hús pácolása

sajtos krokett

mártás

Összesen 1547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hús pácolása

sajtos krokett

mártás

Összesen 4643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hús pácolása

sajtos krokett

mártás

Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2484 micro
  • β-karotin
    6261 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 1547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8802.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1440 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2550 mg
  • Nátrium
    3971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    7451 micro
  • β-karotin
    18782 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 4643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

hús pácolása

  1. A fűszereket egy kis tálban összekeverjük, majd nagyon pici olívaolajat öntünk bele, ezzel kenjük be a húsokat 1 órát minimum állni hagyjuk.
  2. Majd kevés zsiradékon megsütjük.

sajtos krokett

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval összetörjük, turmixszal habosra keverjük.
  2. Ha kihűlt, beleöntjük a tejet, 2 tojást, lisztet, sót, borsot, és belereszeljük a sajtot. Ha nagyon laza, keverünk még hozzá egy kevés lisztet
  3. Majd formázzuk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban készre sütjük.

mártás

  1. A hagymát felaprítjuk, majd zsíron megdinszteljük. A zöldségeket felrakjuk a húsleveskockával főni, ha puha, leöntjük róla a fölösleges vizet, keveset hagyva alatta. Belerakjuk a mustárt, és botmixerrel pürésítjük. Cukrot kevés vízzel tejforralóban felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd a zöldségekre öntjük, és jól elkeverjük. Ízlés szerint borssal, sóval ízesítjük.
  2. Ízlés szerint tésztát is főzhetünk ki hozzá, vagy csak a húst is meglocsolhatjuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Imádok főzni, így kísérletezni is, így készült ez a finomság is!

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...