r
Nosalty Logó

Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával

Penny Market
Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

884
Kalória
23.4g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
412.6g
Víz
47.8g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

Összesen 5319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    412.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    2503 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10044.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    6570 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    2475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1236 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    7019 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    15018 micro
  • Lut-zea
    6869 micro
Összesen 5319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

sültpaprika-saláta

  1. A paprikákat nyílt lángon "szenesre égetjük": nem kell aggódni, nem lesz baja a zöldségnek, erre azért van szükség, hogy jól le tudjuk kaparni a paprikák héját.
  2. A megtisztított paprikákat ezután vékony csíkokra, azaz julienne-re vágjuk, majd egy keverőtálban összeforgatjuk sóval, borssal, olívaolajjal és balzsamecettel. Frissítjük aprított zöldfűszerrel, valamint keverünk hozzá felaprított szárított paradicsomot is és szükség szerint kevés citromlével is meglocsoljuk.

sörös grillburgonya

  1. A szinte üres sörös dobozok tetejét levágjuk, az alján benne maradt pár korty sörre pedig rádobunk egy-egy szem újburgonyát. Sózzuk-borsozzuk és tépkedünk bele friss zöldfűszereket. Erre jön még egy sor burgonya, sózás-borsozás, majd a sörösdobozok tetejét összenyomjuk és lehajtjuk.
  2. A sörös dobozokat ezután a parázsba fektetjük, ahol 30 perc alatt, időnként forgatva rajta, puhára sütjük a burgonyákat.

szalonnanyárs

  1. A hagymát még a paprikasütéssel nagyjából egy időben becsomagoljuk alufóliába, majd a parázs közelébe tesszük, ahol kb. fél óra alatt lassan de biztosan átsül 80 fokosra. A kész hagymát hagyjuk kihűlni, majd négybe vágjuk és leveleire szedjük őket.
  2. A szalonnanyárshoz a zsírszalonnát vékonyan szeleteljük, az angolszalonnát két-három részbe hajtjuk, a baconszeleteket pedig feltekerjük úgy, hogy tekerés közben az elősütött hagymából teszünk egy-egy réteget a szalonna kanyarulatába. A különféle szalonnákat ezután felváltva nyársra húzzuk, összesen 6-8 kiadós nyárs jön ki ebből.
  3. A szalonnanyársakat ezután a grillen megpirítjuk, akár egy kis nyílt lángot is készíthetünk nekik, hogy még jobban meg tudjanak pirulni.

tormás zöldsaláta

  1. A kétféle salátát egy nagy tálba tesszük, majd adunk hozzá tormát, alaposan sózzuk-borsozzuk, valamint hozzáadunk kevés citromhéjat és -levet is. Frissítjük aprított zöldfűszerrel, majd az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk.

tálalás

  1. A kenyeret vastag karéjokra vágjuk, majd megkenjük füstöltszalonna-zsírral. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd a kenyérrel együtt a grillre tesszük és lepirítjuk.
  2. Amikor már minden összetevővel készen vagyunk, tálalhatunk is: a burgonyára kevés csípős paprikakrém, a szalonnanyárshoz aprított lilahagyma és némi friss zöldfűszer is dukál. Mellé köretnek tegyünk a sültpaprika- és a tormás zöldsalátából is, és ne feledkezzünk meg a szalonnazsírral pirított kenyerekről sem!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: grill és BBQ
  • Sütés ideje: 60 p

Szalonnasütés ihlette grillpartival készültünk nektek, ahol a sztár a szalonna - ebből készül ízletes nyárs, méghozzátöbbféle szalonna felhasználásával. Mellé sörben sült burgonya és sültpaprika-saláta dukál, de friss zöldsaláta és szalonnazsírral pirított kenyér is helyt kapott a tányéron.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Top Receptek