r
Nosalty Logó

Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával

Penny Market
Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

884
Kalória
23.4g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
412.6g
Víz
47.8g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

Összesen 5319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sültpaprika-saláta

sörös grillburgonya

szalonnanyárs

tormás zöldsaláta

tálalás

Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    412.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    2503 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10044.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    6570 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    2475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1236 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    7019 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    15018 micro
  • Lut-zea
    6869 micro
Összesen 5319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

sültpaprika-saláta

  1. A paprikákat nyílt lángon "szenesre égetjük": nem kell aggódni, nem lesz baja a zöldségnek, erre azért van szükség, hogy jól le tudjuk kaparni a paprikák héját.
  2. A megtisztított paprikákat ezután vékony csíkokra, azaz julienne-re vágjuk, majd egy keverőtálban összeforgatjuk sóval, borssal, olívaolajjal és balzsamecettel. Frissítjük aprított zöldfűszerrel, valamint keverünk hozzá felaprított szárított paradicsomot is és szükség szerint kevés citromlével is meglocsoljuk.

sörös grillburgonya

  1. A szinte üres sörös dobozok tetejét levágjuk, az alján benne maradt pár korty sörre pedig rádobunk egy-egy szem újburgonyát. Sózzuk-borsozzuk és tépkedünk bele friss zöldfűszereket. Erre jön még egy sor burgonya, sózás-borsozás, majd a sörösdobozok tetejét összenyomjuk és lehajtjuk.
  2. A sörös dobozokat ezután a parázsba fektetjük, ahol 30 perc alatt, időnként forgatva rajta, puhára sütjük a burgonyákat.

szalonnanyárs

  1. A hagymát még a paprikasütéssel nagyjából egy időben becsomagoljuk alufóliába, majd a parázs közelébe tesszük, ahol kb. fél óra alatt lassan de biztosan átsül 80 fokosra. A kész hagymát hagyjuk kihűlni, majd négybe vágjuk és leveleire szedjük őket.
  2. A szalonnanyárshoz a zsírszalonnát vékonyan szeleteljük, az angolszalonnát két-három részbe hajtjuk, a baconszeleteket pedig feltekerjük úgy, hogy tekerés közben az elősütött hagymából teszünk egy-egy réteget a szalonna kanyarulatába. A különféle szalonnákat ezután felváltva nyársra húzzuk, összesen 6-8 kiadós nyárs jön ki ebből.
  3. A szalonnanyársakat ezután a grillen megpirítjuk, akár egy kis nyílt lángot is készíthetünk nekik, hogy még jobban meg tudjanak pirulni.

tormás zöldsaláta

  1. A kétféle salátát egy nagy tálba tesszük, majd adunk hozzá tormát, alaposan sózzuk-borsozzuk, valamint hozzáadunk kevés citromhéjat és -levet is. Frissítjük aprított zöldfűszerrel, majd az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk.

tálalás

  1. A kenyeret vastag karéjokra vágjuk, majd megkenjük füstöltszalonna-zsírral. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd a kenyérrel együtt a grillre tesszük és lepirítjuk.
  2. Amikor már minden összetevővel készen vagyunk, tálalhatunk is: a burgonyára kevés csípős paprikakrém, a szalonnanyárshoz aprított lilahagyma és némi friss zöldfűszer is dukál. Mellé köretnek tegyünk a sültpaprika- és a tormás zöldsalátából is, és ne feledkezzünk meg a szalonnazsírral pirított kenyerekről sem!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: grill és BBQ
  • Sütés ideje: 60 p

Szalonnasütés ihlette grillpartival készültünk nektek, ahol a sztár a szalonna - ebből készül ízletes nyárs, méghozzátöbbféle szalonna felhasználásával. Mellé sörben sült burgonya és sültpaprika-saláta dukál, de friss zöldsaláta és szalonnazsírral pirított kenyér is helyt kapott a tányéron.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...