Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas zsemlegombóccal és spagettival

Vadas zsemlegombóccal és spagettival
Vadas zsemlegombóccal és spagettival
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi recept.

hozzávalók / 4 adag

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, sárgarépát, paprikát, paradicsomot kockára vágjuk, a húst felszeleteljük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát és a sárgarépát, hozzáadjuk a hús szeleteket, és aláöntjük a vizet. Babérlevéllel, mustárral, borssal, fokhagymával, majorannával, sóval, paprikával, paradicsommal ízesítjük.
  3. Ha puhára főtt, a hús szeleteket kiszedjük, és tálra tesszük.
  4. A masszát burgonyanyomóval összetörjük, tejföllel, liszttel behabarjuk. Az így elkészített mártást ráöntjük a húsra.
  5. A zsemléket, vöröshagymát kockára vágjuk, külön lábasban megpirítjuk.
  6. A tojásból, lisztből, vízből galuskatésztát keverünk, a megpirított hagymát és a zsemlét hozzákeverjük. Petrezselyemmel, sóval, borssal, metélőhagymával ízesítjük.
  7. Vizes kézzel gombócot formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe tesszük. 5 percig főzzük, majd a kifőzött tésztával és a vadassal tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 101
elküldve: 20
receptkönyvben: 111
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

pentekrobert83

Mióta szakács: 2013.01.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas zsemlegombóccal és spagettivel, spagetti tésztával tálalt vadas, sertéskaraj vadassal és zsemlegombóccal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2013-02-13 11:51

Ez egy nagyon jó recept! Hagyományos, ízletes. Olyan amilyennek lennie kell!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 19:26

Egy finom étel, másfajta ízek ( paprika, paradicsom, majoránna ) bevonásának elkészítésével, tetszik, köszönöm.:-)

1385
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 4 közepes db
babérlevél 2 db
mustár 2 ek
majoranna 2 tk
bors 1 kk
1 tk
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
víz 4 dl
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
sertés rövidkaraj 1 kg
zsemle 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
víz 2 dl
petrezselyem 1 tk
snidling 1 csokor
1 tk
bors 1 kk
spagetti tészta 500 g