r
Nosalty Logó

Vadas zsemlegombóccal és spagettival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vadas zsemlegombóccal és spagettival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 1388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 5541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    7282 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    331 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14172.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    707 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    4032 mg
  • Nátrium
    7435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3233 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1678 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    29126 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2551 micro
Összesen 5541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A vöröshagymát, sárgarépát, paprikát, paradicsomot kockára vágjuk, a húst felszeleteljük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát és a sárgarépát, hozzáadjuk a hús szeleteket, és aláöntjük a vizet. Babérlevéllel, mustárral, borssal, fokhagymával, majorannával, sóval, paprikával, paradicsommal ízesítjük.
  3. Ha puhára főtt, a hús szeleteket kiszedjük, és tálra tesszük.
  4. A masszát burgonyanyomóval összetörjük, tejföllel, liszttel behabarjuk. Az így elkészített mártást ráöntjük a húsra.
  5. A zsemléket, vöröshagymát kockára vágjuk, külön lábasban megpirítjuk.
  6. A tojásból, lisztből, vízből galuskatésztát keverünk, a megpirított hagymát és a zsemlét hozzákeverjük. Petrezselyemmel, sóval, borssal, metélőhagymával ízesítjük.
  7. Vizes kézzel gombócot formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe tesszük. 5 percig főzzük, majd a kifőzött tésztával és a vadassal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16950
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi recept.

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!