r
Nosalty Logó

Glutén- és tejmentes vadas galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
HNomika94
Glutén- és tejmentes vadas galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    6202 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1069.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4966 micro
  • β-karotin
    12403 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 1856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: Megpucoljuk a vöröshagymát, répát, fehérrépát. Apró kokckákra szeljük őket. A karajszeleteket 1 cm vastagra vágjuk, és enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Szalonnát/sertészsírt/olajat hevítünk, beletesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát, fehérrépát. egy ideig fonnyasztjuk őket együtt, majd felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a babérleveleket és borsszemeket. Fedő alatt pároljuk.
  3. Amíg párolódik a zöldség egy serpenyőben, kérgesre sütjük kevés zsiradékon a karajszeleteket.
  4. Ha a karaj kérgesre sült, beletesszük a zöldséges szószba, és fedővel lefedve 60 percig pároljuk őket együtt.
  5. 60 perc elteltével a hússzeleteket kivesszük a szószból, és serpenyőben barnára sütjük.
  6. A szószból kivesszük a babérleveleket, és botmixer segítségével pürésítjük, majd hozzátesszük a 2 dl növényi tejszínt és mustárt. Állandó keverés mellett homogenizáljuk a szószt, felforraljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet (ez adja a savanykás ízt, amit eredetileg a tejföl adna a vadasnak).
  7. Az ételhez galuskát készítünk. Ehhez 2 tojássárgáját keverünk ki kb. 10 dkg kölesliszttel, apróra szelt petrezselyemmel és kis vízzel. A galuskákat ezután forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 787
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén- és tejmentes vadas galuskával
HNomika94 4 recept

Szerettem volna olyan vadast készíteni, amit tejfehérje-érzékenyként is fogyaszthatok, de mégis hozza az eredeti vadas ízvilágát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...