Sertéstarja

Leírás
A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően az ízek jól alakulnak. Szaftos ételek is készíthetők belőle, sőt a húsleves is tarjával készül. Apróhúsnak is kiváló, brassóit készíthetünk belőle. A megfelelő érlelés után grillezhetjük, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki a hús. Füstölve felhasználhatjuk levesekhez és egyéb ételekhez, amelyek füstölt húst kívánnak.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.
100g Sertéstarja
fehérjetartalom
17.42 g
zsírtartalom
62011.151 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
69.18 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
190 mg
Nátrium
61 mg
Magnézium
20 mg
Kalcium
16 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.486 g
Kolin
73.3 mg
Niacin - B3 vitamin
4.239 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.447 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.42 g
Zsír
telített zsírsav
4.348 g
egyszeresen telített zsírsav
5.206 g
többszörösen telített zsírsav
1.597 g
koleszterin
62 g
ásványi anyagok
Kalcium
16 mg
Vas
1.12 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
190 mg
Nátrium
61 mg
Cink
3.09 mg
Réz
0.096 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
26.2 µg
szénhidrát
víz
69.18 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.52 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.353 mg
Niacin - B3 vitamin
4.239 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.447 mg
Kolin
73.3 mg
Retinol
2 µg
E vitamin
0.22 mg
D vitamin
30 µg
B12 vitamin
0.91 µg
A vitamin
2 µg
B6 vitamin
0.486 g