Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós malac császárhús burgonya textúrával, füstöltsonkás savanyú káposztával

Ropogós malac császárhús burgonya textúrával, füstöltsonkás savanyú káposztával
Ropogós malac császárhús burgonya textúrával, füstöltsonkás savanyú káposztával
hétvégi recept | szponzorált tartalom
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Hollókőn található Castellum Hotelben fantasztikus ízű fogásokat kóstolhattok - többek között ezt a ropogós malaccsászárt. 

hozzávalók / 10 adag

A hús pácolásához

A malac sütéséhez

Tócsnikészítés

Burgonyapüré készítéséhez

Füstöltsonkás savanyú káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pácot készítjük el. A köménymagot, babérlevelet, majd a fokhagymát forró edényben hirtelen megpirítjuk. A vízzel elkevert sós vizet a fűszerekre öntjük, és felforraljuk. Lehűtjük. Belehelyezzük a húst, hűtőben 12 órán keresztül pácolódni hagyjuk.
  2. A durvára vágott sárgarépát, hagymát, gyökeret, fokhagymát olvasztott sertészsírral összekeverjük. Tepsiben szétterítjük, mintegy ágyat képezve a húsnak. 2-3 dl vizet öntünk alá, a malachúst bőrével felfelé a zöldségágyra helyezzük. Sütési hőfok: 180 C Sütési idő: 15 perc, majd a sütő hőfokát 130 C-ra vissza vesszük, és 1 óra 30 percet sütjük. Ezután a húst tiszta tepsire helyezzük, majd egy másik tepsi segítségével fél órát préseljük 2-3 kg só vagy liszt segítségével. (Ez a folyamat kihagyható, ha a tálalás küllemét nem tartják fontosnak.)
  3. A visszamaradt sült szaftot tűzhelyre helyezzük, kis lángon 1 kávéskanál paradicsompürét pirítunk benne, felöntjük 2 dl barna sörrel, 1 dl vízzel. Fazékba átszűrjük, zsírját leszedjük, felforraljuk. Keverőtálban 1 kávéskanál burgonyakeményítőt 2 kávékanál vízzel elkeverünk és gyors kevergetéssel a mártásunka besűrítjük vele. A pecsenye szaft állagát, sósságát víz hozzáadásával vagy sózással kiegészítjük.
  4. A cukkinit és a megtisztított burgonyát lereszeljük. Megsózzuk, 5-10 perc után kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle. Hozzátesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, tojást. Összekeverjük, majd a lisztet is elkeverjük vele.
  5. Teflonedényt felmelegítünk, egy-két csepp olajjal. A burgonya alapanyagból a serpenyőbe helyezve kanál segítségével vékony korongokat formázunk. Mindkét oldalát közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.
  6. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Lehámozzuk, majd burgonyanyomó segítségével áttörjük egy lábasban. A tejet és a tejszínt felmelegítjük kb. 80 fokra. A szobahőmérsékletű vajat apránként a főtt, áttört burgonyához keverjük, szerecsendiót reszelünk hozzá, majd egy erős habverő segítségével hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt. Szinte habosra keverjük, apróra vágott metélőhagymával ízesítjük. Melegen tartjuk.
  7. Az étolajat lábasban felmelegítjük, az egész mustármagokat kipattogtatjuk rajta. A megtisztított, félbevágott vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a mustármaggal tovább pirítjuk, majd sózzuk. Mikor a hagyma aranysárgára pirult, a reszelt fokhagymát hozzátesszük, átkeverjük. Hozzáöntjük a fehérbort, az alaplevet, majd az átmosott savanyú káposztát (vigyázzunk, mert sós és túlzottan savanyú lehet, a mosási folyamatot szűrőben, csap alatt, hideg vízzel végezzük). A káposztát lábasba tesszük a reszelt burgonya, babérlevél és sonka kíséretében. Elkeverjük, majd 45 percen keresztül fedő alatt főzzük.
  8. Tálalás: Egy szelet tócsnit a tányérra helyezzük, majd a burgonyapüréből halmot készítünk rá, és ráhelyezzük a második szelet tócsnit is (ezzel kész a burgonya textúra). A káposztát a tányéron elhelyezzük. A felszeletelt sültet a káposzta tetejére tesszük, és pecsenyelével meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 092
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Castellum Hotel Hollókő****

Mióta szakács: 2019.05.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: újév, vasárnapi ebéd
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségágyon sült malac

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

820
víz 2 l
10 dkg
köménymag 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 4 db
süldő malac 2 kg
vöröshagyma 30 dkg
koriander 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fehérrépa 30 dkg
sárgarépa 20 dkg
1 kávéskanál
fokhagyma 1 fej
barna sör 2 dl
víz 1 dl
sűrített paradicsom 0.25 ek
burgonyakeményítő 0.25 evőkanál
burgonya 70 dkg
cukkini 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
finomliszt 2 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
burgonya 1.5 kg
tej 1 dl
habtejszín 1 dl
vaj 9 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
snidling 1 csokor
savanyú káposzta 1.5 kg
vöröshagyma 30 dkg
fehérbor 0.5 l
alaplé 0.5 l
babérlevél 3 db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
mustármag 1 kávéskanál
sonka 20 dkg