Süldő malac

Süldő malac

Leírás

A malac nem más, mint a fiatal sertés. Életkorától függően a növendék állatok esetében megkülönböztetjük a szopós malacot, az elválasztott malacot és a süldő malacot. Süldőnek 4 hónapos kortól 1 éves koráig nevezzük a malacot. A szopós malaccal ellentétben a süldőnek már található 1-2 cm vastagságú zsiradék, szalonna a bőre alatt. Legértékesebb részei a szűzpecsenye, a karaj, a tarja, valamint a comb. A süldő malac húsát párolni is lehet, de általában bőröstől szokták megsütni. A sütés előtti fűszerezésnél ügyeljünk arra, hogy a bőrt ne sózzuk meg, kizárólag a húst, mert a sózott bőr könnyen elreped. Sütés során locsoljuk rendszeresen, mert így válik igazán ropogóssá a bőr. Aki nem fél a plusz kalóriáktól, az sörben áztatott szalonnával is kenegetheti a sülő bőrt. A süldő malacot megsüthetjük egyben, nyárson is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Azonnal szokás felhasználni. Ha mégsem használjuk fel az egészet, mélyhűtőben tároljuk.

100g Süldő malac

fehérjetartalom

19 g

zsírtartalom

3 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

68 g

Hány kalória

gramm

süldő malac?

Top ásványi anyagok

Nátrium

73 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19 g

Zsír

telített zsírsav

3 g

ásványi anyagok

Nátrium

73 mg

szénhidrát

víz

68 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt együk Budakeszin – Étteremajánló 2092-es irányítószámmal

Budapest nyugati városhatárán éppen túl fekszik Budakeszi, immár az agglomerációban, identitásában és méreteiben azonban lehetne akár a közeli, még a fővároshoz tartozó Kútvölgy vagy Hűvösvölgy is. A 15 ezres település gyakorlatilag összes éttermét egy vonalban találjuk – naná, hogy – a Fő utcán. Íme, Budakeszi ízei.