Süldő malac

Leírás

A malac nem más, mint a fiatal sertés. Életkorától függően a növendék állatok esetében megkülönböztetjük a szopós malacot, az elválasztott malacot és a süldő malacot. Süldőnek 4 hónapos kortól 1 éves koráig nevezzük a malacot. A szopós malaccal ellentétben a süldőnek már található 1-2 cm vastagságú zsiradék, szalonna a bőre alatt. Legértékesebb részei a szűzpecsenye, a karaj, a tarja, valamint a comb. A süldő malac húsát párolni is lehet, de általában bőröstől szokták megsütni. A sütés előtti fűszerezésnél ügyeljünk arra, hogy a bőrt ne sózzuk meg, kizárólag a húst, mert a sózott bőr könnyen elreped. Sütés során locsoljuk rendszeresen, mert így válik igazán ropogóssá a bőr. Aki nem fél a plusz kalóriáktól, az sörben áztatott szalonnával is kenegetheti a sülő bőrt. A süldő malacot megsüthetjük egyben, nyárson is.

Süldő malac
177
Kalória
19g
Fehérje
-
Szénhidrát
10g
Zsír
68g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Süldő malac

fehérjetartalom

19 g

zsírtartalom

3 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

68 g

gramm süldő malac?

Top ásványi anyagok

Nátrium

73 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19 g

Zsír

telített zsírsav

3 g

ásványi anyagok

Nátrium

73 mg

szénhidrát

víz

68 g

vitaminok

40 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...