Barna sör

Barna sör

Leírás

Alkoholos ital, melyet csíráztatott gabonafélék (főleg árpa) cukrozott malátájának erjesztése útján nyernek komló hozzáadásával. A sör színét, mely független gyártásának időtartamától, a pörkölt maláta 120-130 oC-ig felmelegítése befolyásolja, ugyanis ez indítja el a karamellizálódást és színezi barnára a sört. Az ókorban Mezopotámia és Egyiptom voltak a „sör” legnagyobb fogyasztói, de langyosan itták. Úgy készült, hogy szétmorzsolt árpakenyeret vízben áztattak, majd köménnyel, mirtusszal, gyömbérrel és mézzel ízesített datolyalében erjesztették.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen vagy hűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!