Barna sör

Alkoholos ital, melyet csíráztatott gabonafélék (főleg árpa) cukrozott malátájának erjesztése útján nyernek komló hozzáadásával. A sör színét, mely független gyártásának időtartamától, a pörkölt maláta 120-130 oC-ig felmelegítése befolyásolja, ugyanis ez indítja el a karamellizálódást és színezi barnára a sört. Az ókorban Mezopotámia és Egyiptom voltak a „sör” legnagyobb fogyasztói, de langyosan itták. Úgy készült, hogy szétmorzsolt árpakenyeret vízben áztattak, majd köménnyel, mirtusszal, gyömbérrel és mézzel ízesített datolyalében erjesztették.
Bármikor.
Hűvös helyen vagy hűtőben.
Veganuár alkalmából összegyűjtöttük a legfigyelemreméltóbb vegán éttermeket, melyeket még azoknak is érdemes kipróbálniuk, akik még nem kötelezték el magukat a növényi étrend mellett.
Masszi- Rigó CsillaTe is tartod a veganuárt? Már túl vagyunk a kihívás felén, így jól jön egy kis extra melegség, amikben segítségedre lesznek ezek a fantasztikus levesek!
NosaltyA keddünk egy különleges, keleties vegán levessel indul, amit könnyed, diétás csirkés fogás követ, a zárás pedig felkészülés a farsangi fánkszezonra - mini cukiságokkal!
NosaltyVannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
A jó reklámok szlogenjeit örökre megjegyezzük, sőt, néha még fel is használjuk őket. Ronda és finom, a legkisebb is számít... Te hány szlogent ismersz fel?
Sonkás-hagymás, nagyon sajtos vagy gombás tésztára vágysz? Esetleg a spenót nálad a nyerő. Akkor ezekkel a rakott változatokkal nem tudsz majd betelni!